Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.07.21. vasárnap Dániel
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Az NBII. is részesülhet a közvetítési díjakból

Az NBII. is részesülhet a közvetítési díjakból

2009. július. 11. 11:59
Az MLSZ elnöksége két héttel ezelőtti ülésén bízta meg Kutasi Róbertet, a REAC klubigazgatóját, azzal, hogy tegyen javaslatot az NB II-es bizottság új összetételére és dolgozzon ki tervezetet a testület céljaival, tevékenységével kapcsolatban. A tervek között szerepel a közvetítési jogok igazságos elosztása is a másodosztály csapataira nézve.

 

Az MLSZ elnöksége két héttel ezelőtti ülésén bízta meg Kutasi Róbertet, a REAC klubigazgatóját, azzal, hogy - mivel Berki Krisztián együttese, a Ferencváros, és Bíró Péter csapata, a Lombard feljutott az élvonalba - tegyen javaslatot az NB II-es bizottság új összetételére és dolgozzon ki tervezetet a testület céljaival, tevékenységével kapcsolatban. Kutasi Róbert tegnap vázolta elképzeléseit a sportág elsőszámú irányító testületének tagjai előtt.
 
- Nagy örömmel fogadtam el a megbízatást, mert labdarúgásunk második vonala kissé el volt hanyagolva az utóbbi időben, én pedig sok szállal kötődöm az NB II-höz, és hiszem, hogy érdemes fejleszteni, időt, energiát áldozni rá - nyilatkozta honlapunknak Kutasi Róbert. - Sok lehetőség rejlik a másodosztályban, bízom abban, hogy ezeket ki is tudjuk használni.


- Kik lesznek a testület tagjai?

- Igyekeztem olyan személyeket választani, akik tudnak és akarnak is tenni ezért az osztályért. Megkerestem Tóth Dénest, a Szolnok klubigazgatóját, Mátyás Tibort, a BKV szakosztály-igazgatóját, valamint Vincze Andrást, a Nemzeti Sport labdarúgó rovatának vezetőjét, és mindhárman igent is mondtak. A bizottság még nem teljes, fel fogok kérni valakit, aki hajlandó időt és energiát áldozni a cél érdekében a Nyugati csoport képviselői közül, valamint fenntartunk egy helyet egy támogatónak, akinek segítségével értékesíthetjük majd az NB II nevét.


- Milyen célokat tűz ki a bizottság elé?

- Tennivaló van bőven… Kidolgozzuk a 2010-2011-es versenyrendszert, amelynek minden klubnak meg kell felelnie. Szeretnénk a lehető legjobban kihasználni a hosszú, több mint három hónapos téli szünetet, erre az időszakra ki akarunk találni valamilyen versenyeztetési lehetőséget. Ez lehet a két csoport válogatottjainak összecsapása, vagy kialakulhat egy összevont NB II-es gárda, amely akár a nemzetközi porondra is kiléphet. Szervezhetünk téli tornát is a másodosztályú klubok számára, a fontos az, hogy a lehető legtöbbször játszhassanak a futballisták.


- Az NB II-es grémium együttműködik majd az NB I-es testülettel?

- Természetesen, hiszen mindkét vonal fontos része a magyar labdarúgásnak. Most, hogy a tévés jogdíjakból komoly pénzek folynak majd be a magyar futballba, ki kell dolgozni egy igazságos elosztási rendszert, amelynek révén az NB II-es klubok is részesülnek a bevételből. Ez így igazságos, mert ebben az osztályban versenyez több élvonalbeli klub második együttese is, innen visznek el játékosokat, akikkel erősíthetnek az NB I-esek, tehát segítenünk kell egymást. 
 
 
(Forrás: www.mlsz.hu)
 
 

előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Ózdi FC 26 64
2. Hidasnémeti VSC 26 49
3. Mezőkövesd Zsóry II. 26 45
4. Bánhorváti-KBSC * 26 44
5. BTE Felsőzsolca 26 43
6. Bőcs 26 39
7. Edelényi FC 26 38
8. Gesztely 26 37
9. Bükkzsérc 26 33
10. Bogács Thermálfürdő 26 33
11. Encs 26 32
12. Mád 26 30
13. Parasznya 26 12
14. Szerencs 26 8
15. Onga ** 0 0
Góllövőlista
Orosz Tamás19
Vadász Elek15
Banu Attila8
Tóth Balázs4
Kerekes Máté3
Tóth Tamás3
Molnár Zsolt3
Mida Attila2
Szegedi Zsolt2
Matesz Attila1
Macsó Szilárd1
Mertus Tamás1