Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2020.05.30. szombat Zsanett, Janka
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Az NBII. is részesülhet a közvetítési díjakból

Az NBII. is részesülhet a közvetítési díjakból

2009. július. 11. 11:59
Az MLSZ elnöksége két héttel ezelőtti ülésén bízta meg Kutasi Róbertet, a REAC klubigazgatóját, azzal, hogy tegyen javaslatot az NB II-es bizottság új összetételére és dolgozzon ki tervezetet a testület céljaival, tevékenységével kapcsolatban. A tervek között szerepel a közvetítési jogok igazságos elosztása is a másodosztály csapataira nézve.

 

Az MLSZ elnöksége két héttel ezelőtti ülésén bízta meg Kutasi Róbertet, a REAC klubigazgatóját, azzal, hogy - mivel Berki Krisztián együttese, a Ferencváros, és Bíró Péter csapata, a Lombard feljutott az élvonalba - tegyen javaslatot az NB II-es bizottság új összetételére és dolgozzon ki tervezetet a testület céljaival, tevékenységével kapcsolatban. Kutasi Róbert tegnap vázolta elképzeléseit a sportág elsőszámú irányító testületének tagjai előtt.
 
- Nagy örömmel fogadtam el a megbízatást, mert labdarúgásunk második vonala kissé el volt hanyagolva az utóbbi időben, én pedig sok szállal kötődöm az NB II-höz, és hiszem, hogy érdemes fejleszteni, időt, energiát áldozni rá - nyilatkozta honlapunknak Kutasi Róbert. - Sok lehetőség rejlik a másodosztályban, bízom abban, hogy ezeket ki is tudjuk használni.


- Kik lesznek a testület tagjai?

- Igyekeztem olyan személyeket választani, akik tudnak és akarnak is tenni ezért az osztályért. Megkerestem Tóth Dénest, a Szolnok klubigazgatóját, Mátyás Tibort, a BKV szakosztály-igazgatóját, valamint Vincze Andrást, a Nemzeti Sport labdarúgó rovatának vezetőjét, és mindhárman igent is mondtak. A bizottság még nem teljes, fel fogok kérni valakit, aki hajlandó időt és energiát áldozni a cél érdekében a Nyugati csoport képviselői közül, valamint fenntartunk egy helyet egy támogatónak, akinek segítségével értékesíthetjük majd az NB II nevét.


- Milyen célokat tűz ki a bizottság elé?

- Tennivaló van bőven… Kidolgozzuk a 2010-2011-es versenyrendszert, amelynek minden klubnak meg kell felelnie. Szeretnénk a lehető legjobban kihasználni a hosszú, több mint három hónapos téli szünetet, erre az időszakra ki akarunk találni valamilyen versenyeztetési lehetőséget. Ez lehet a két csoport válogatottjainak összecsapása, vagy kialakulhat egy összevont NB II-es gárda, amely akár a nemzetközi porondra is kiléphet. Szervezhetünk téli tornát is a másodosztályú klubok számára, a fontos az, hogy a lehető legtöbbször játszhassanak a futballisták.


- Az NB II-es grémium együttműködik majd az NB I-es testülettel?

- Természetesen, hiszen mindkét vonal fontos része a magyar labdarúgásnak. Most, hogy a tévés jogdíjakból komoly pénzek folynak majd be a magyar futballba, ki kell dolgozni egy igazságos elosztási rendszert, amelynek révén az NB II-es klubok is részesülnek a bevételből. Ez így igazságos, mert ebben az osztályban versenyez több élvonalbeli klub második együttese is, innen visznek el játékosokat, akikkel erősíthetnek az NB I-esek, tehát segítenünk kell egymást. 
 
 
(Forrás: www.mlsz.hu)
 
 

előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Cigánd SE 16 40
2. Sajóbábony 15 36
3. Mezőkövesd-Zsóry II. 16 34
4. Hidasnémeti 16 30
5. Edelényi FC 15 29
6. MVSC 16 25
7. Gesztely FCE 15 24
8. BTE Felsőzsolca 16 23
9. Bánhorváti (KBSC) 16 21
10. Encs VSC 16 19
11. Bőcs KSC 16 19
12. Mezőkeresztes 16 18
13. Mád FC 15 17
14. Nyékládháza 15 10
15. Gönc VSE 15 6
16. Bogács Termálfürdő 14 4
Góllövőlista
Vadász Elek9
Balázs László3
Szegedi Tibor3
Matesz Attila3
Szabó Zsolt2
Tóth Balázs2
El-Sherif Omar2
Irhás Ignác2
Orosz Tamás2
Molnár Zsolt1
Titkó Gergő1
Csóka Endre1
Szabó István1