Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2023.02.05. vasárnap Ágota
Főoldal » Beharangozó a Mezőkövesd elleni mérkőzés előtt

Beharangozó a Mezőkövesd elleni mérkőzés előtt

2009. szeptember. 25. 18:55
Borsodban már mindenki várja a vasárnapi megyei rangadót a Mezőkövesd és a Bőcs között. Csapatunk a győzelemmel megszilárdíthatja helyét a tabella első felében, vereség esetén viszont akár a két csapat közötti pozíció is felcserélődhet.

 

Régi riválisoknak nem mondhatnánk a két csapatot, hiszen eddig csak két szezonban találkoztak egymással a felek. Először az 1995/1996 -os megyei első osztályú bajnokságban mérkőztünk meg a Mezőkövesddel. Az akkori aranyérmet szerző Matyó földiek ellen hazai pályán Zsiga Gyula, a jelenlegi pályaedző, találatával nyertünk, míg idegenben egy gólnélküli döntetlen született. Több mint 10 évvel később a Mezőkövesd történetében először jutott fel a másodosztályba. Ekkor hasonló eredmények születtek: Mezőkövesden 0-0 -át játszott a két csapat, Bőcsön pedig Gaál Gergő góljával ismet egyetlen góllal nyertünk. A statisztika tehát bíztató számunkra, az eddig lejátszott négy mérkőzésen nem sikerült a Kövesdnek legyőznie minket, sőt még gólt sem tudtak rúgni. A két csapat jelenlegi vezetőedzői Huszák Géza és Tóth László a mérkőzés előtt 2-1 -es eredményt tippelt, persze a saját csapatuk javára, ami az eddigi statisztikához képest meglepő lenne. Amint láttuk a négy mérkőzésen csak két gól született.

 

Kevesen tudják, hogy az ellenfél trénere Huszák Géza, korábban Bőcsön edzősködött. Az 1999/2000 -es szezonban megnyerte az NBIII. -at és jogot szerzett az akkori másodosztálynak számító NB1/B-ben való indulásra. A következő évben elérték a kitűzött célt és bent tartották a Bőcsöt a másodosztályban, a bajnokság végén mégis osztályt váltottunk, helyet cseréltünk a Diósgyőrrel és a játékos átömlesztés után Huszák Géza is a Diósgyőri szakmai stábját választotta. Később megfordult Nyíregyházán is és tavaly tavasszal vette át a Mezőkövesd irányítását, akivel ismét bajnokságot nyert az NBIII.-ban, aminek köszönhetően újra másodosztályban indulhattak.

Ellenfelünk ezúttal nem szeretne kiesni a bajnokságból ezért mindent meg is tett az átigazolási időszakban: két játékos érkezett Kecskemétről Csukics és Pelicsics személyében, a Nyíregyházától megszerezték Hegedűs Tibort, a Kazincbarcikától Bindert és leigazolták a külföldről hazatérő Elek Norbertet is. A tavalyi "NB1-es" igazolások Vitelki és Vámosi is a csapat alapemberei. A nagy nevek ellenére a Huszák csapat az eddigi 7 fordulóban csak 7 pontot szerzett, és reméljük a következő pontjait nem a Bőcs ellen fogják begyűjteni.

 

Nem kell túllihegni a mérkőzést! - nyilatkozta Huszák Géza a kövesdiek edzője a Borsod Onlinenak. Mindegyik találkozó nehéz, ezért valamennyi összecsapásra tisztességgel fel kell készülni, a pályán pedig a lefújás pillanatáig nagy akarással kell játszani. A két gárda tagjai jól ismerik egymást, meglepetést nehéz kiforralni, a pillanatnyi forma dönthet. Jó iramú és színvonalas küzdelmet várok, természetesen hazai győzelemmel. - folytatta Huszák.

 

Tóth László a Bőcs KSC vezetőedzője nem csak a két hét szünet után várja már nagyon a mérkőzést: Várjuk a megyei rangadót, mert ebből azért nincs túl sok a bajnokságban! Az a nagy kérdés, hogy a fiatalos lendület, vagy a rutin kerekedik-e felül? Szép számú közönségre, gyakorlatilag telt házra számítok, hiszen nem csupán a kövesdi és a bőcsi nézők lesznek jelen, hanem megítélésem szerint még Miskolcról is sokat utaznak majd a matyóföldre a 90 perc kedvéért. Győzelmet remélek, de úgy gondolom, hogy még a döntetlen sem lenne rossz eredmény. Amenyik csapat egyébként megnyeri a megyei derbit, megveti a lábát az első nyolc között.

 

Huszák Géza erősen túlkoros keretéből nem nevezte meg a várható kezdőcsapatot, a mérkőzés kezdete után azonban ezt nem titkolhatja tovább. Tóth László vezetőedző azonban azt is elárulta, hogy Szeles Szabolcs egy műtéten esett át, de Lipták, Hadházi, Molnár Zsolt és Szabó Ádám is bajlódik sérülésekkel.


A Bőcs KSC várható kezdőcsapata: Szabó Á. – Ur, Szakszon, Nagy T., Vass – Menougong, Hadházi, Vasas, Urbin – Stevica, Szilágyi.

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 


Címkék: 2009 ősz, beharangozó
előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1