Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.07.24. szerda Kinga, Kincső
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Urbin és Szakszon a Keleti válogatott bő keretében

Urbin és Szakszon a Keleti válogatott bő keretében

2009. november. 16. 12:40
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége támogatta az NB II-es bizottság tervét arra vonatkozóan, hogy bemutatkozási, kiugrási lehetőséget kapjanak azok a huszonéves, fiatal magyar tehetségek, akik jelenleg a másodosztályban szerepelnek.

 

November 19-én a Pető Zoltán által vezetett Keleti csoport válogatottjának tagjai találkoznak Telkiben, majd egy héttel később Mátyus János irányításával a Nyugati csoport legjobbjai készülhetnek válogatottakhoz méltó módon a szövetség világszínvonalú edzőközpontjában. A Kelet-Nyugat rangadóra december 4-én, ugyancsak Telkiben kerül sor.
A mérkőzésre már csak a szakvezetők által kiválasztott legjobb 30 labdarúgó kap meghívást, majd ezt követően kialakul az NB II-es Ligaválogatott kerete, készen arra, hogy a játékosok akár a nemzetközi porondon is igazolják tehetségüket.

Kutasi Róbert, az NB II-es bizottság elnöke szerint az egész magyar futball profitálhat a második vonal fejlődéséből.

 

- Egészen bizonyos, hogy a másodosztályban is szerepelnek olyan futballisták, akik erősítést jelenthetnek az élvonalbeli csapatoknak, meggyőződésem, hogy a fiatal magyar játékosok jobb teljesítményre lehetnek képesek, mint jó néhány légiós - jelentette ki Kutasi Róbert. - Az NB II-es Ligaválogatott célja, hogy a korábban ugyancsak a másodosztályban feltűnt Vanczákhoz, Gerához vagy Torghelléhez hasonló tehetségek kerüljenek reflektorfénybe - ezért az a tervünk, hogy a Kelet-Nyugat mérkőzésre meghívjuk Telkibe a magyar futball tekintélyes alakjait, hiszem, hogy az ő szemük nem csal, jelenlétük motiváció mindenkinek. Érdekesség, hogy nem csak a játékosok kapnak óriási lehetőséget, hanem megpróbálunk esélyt adni az edzői pályán most induló, reményteljes szakembereknek: így bizonyíthat szakvezetőként két korábbi sokszoros válogatott futballista, Mátyus János és Pető Zoltán.


Pető Zoltán már ki is jelölte az első kiválasztó táborra a Keleti csoport válogatottjának keretét.

Kapusok: Verpecz (DVSC-DEAC), Sztankó (Vác)

Védők: Miklósvári (Cegléd), Szamosszegi (Makó), Kardos (DVSC-DEAC), Kapcsos (REAC), Ködöböcz (Vecsés), Makrai (BKV), Szakszon (Bőcs), Forró (MTK II) Hegedüs (Vác), Hevesi-Tóth (Szolnok), Szokol (Békéscsaba)

Középpályások: Menyhárt (Vecsés), Dancs (REAC), Kovács (Mezőkövesd), Kiss L. (Hajdúböszörmény), Spitzmüller (DVSC-DEAC), Ulviczki (Szolnok), Kiss T. (REAC) Pozsár (Békéscsaba), Rakonczai (Makó), Nagy T. (Vác), Selei (Cegléd), Arnócki (Hajdúböszörmény)

Csatárok: Balázs (Békéscsaba), Urbin (Bőcs), Fekete (Vác), Csehi (Szolnok), Bogdány (Mezőkövesd).

 

(Forrás: www.mlsz.hu)

 


Címkék: nb2, válogatott
előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Ózdi FC 26 64
2. Hidasnémeti VSC 26 49
3. Mezőkövesd Zsóry II. 26 45
4. Bánhorváti-KBSC * 26 44
5. BTE Felsőzsolca 26 43
6. Bőcs 26 39
7. Edelényi FC 26 38
8. Gesztely 26 37
9. Bükkzsérc 26 33
10. Bogács Thermálfürdő 26 33
11. Encs 26 32
12. Mád 26 30
13. Parasznya 26 12
14. Szerencs 26 8
15. Onga ** 0 0
Góllövőlista
Orosz Tamás19
Vadász Elek15
Banu Attila8
Tóth Balázs4
Kerekes Máté3
Tóth Tamás3
Molnár Zsolt3
Mida Attila2
Szegedi Zsolt2
Matesz Attila1
Macsó Szilárd1
Mertus Tamás1