Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2020.08.04. kedd Domonkos
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Urbin és Szakszon a Keleti válogatott bő keretében

Urbin és Szakszon a Keleti válogatott bő keretében

2009. november. 16. 12:40
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége támogatta az NB II-es bizottság tervét arra vonatkozóan, hogy bemutatkozási, kiugrási lehetőséget kapjanak azok a huszonéves, fiatal magyar tehetségek, akik jelenleg a másodosztályban szerepelnek.

 

November 19-én a Pető Zoltán által vezetett Keleti csoport válogatottjának tagjai találkoznak Telkiben, majd egy héttel később Mátyus János irányításával a Nyugati csoport legjobbjai készülhetnek válogatottakhoz méltó módon a szövetség világszínvonalú edzőközpontjában. A Kelet-Nyugat rangadóra december 4-én, ugyancsak Telkiben kerül sor.
A mérkőzésre már csak a szakvezetők által kiválasztott legjobb 30 labdarúgó kap meghívást, majd ezt követően kialakul az NB II-es Ligaválogatott kerete, készen arra, hogy a játékosok akár a nemzetközi porondon is igazolják tehetségüket.

Kutasi Róbert, az NB II-es bizottság elnöke szerint az egész magyar futball profitálhat a második vonal fejlődéséből.

 

- Egészen bizonyos, hogy a másodosztályban is szerepelnek olyan futballisták, akik erősítést jelenthetnek az élvonalbeli csapatoknak, meggyőződésem, hogy a fiatal magyar játékosok jobb teljesítményre lehetnek képesek, mint jó néhány légiós - jelentette ki Kutasi Róbert. - Az NB II-es Ligaválogatott célja, hogy a korábban ugyancsak a másodosztályban feltűnt Vanczákhoz, Gerához vagy Torghelléhez hasonló tehetségek kerüljenek reflektorfénybe - ezért az a tervünk, hogy a Kelet-Nyugat mérkőzésre meghívjuk Telkibe a magyar futball tekintélyes alakjait, hiszem, hogy az ő szemük nem csal, jelenlétük motiváció mindenkinek. Érdekesség, hogy nem csak a játékosok kapnak óriási lehetőséget, hanem megpróbálunk esélyt adni az edzői pályán most induló, reményteljes szakembereknek: így bizonyíthat szakvezetőként két korábbi sokszoros válogatott futballista, Mátyus János és Pető Zoltán.


Pető Zoltán már ki is jelölte az első kiválasztó táborra a Keleti csoport válogatottjának keretét.

Kapusok: Verpecz (DVSC-DEAC), Sztankó (Vác)

Védők: Miklósvári (Cegléd), Szamosszegi (Makó), Kardos (DVSC-DEAC), Kapcsos (REAC), Ködöböcz (Vecsés), Makrai (BKV), Szakszon (Bőcs), Forró (MTK II) Hegedüs (Vác), Hevesi-Tóth (Szolnok), Szokol (Békéscsaba)

Középpályások: Menyhárt (Vecsés), Dancs (REAC), Kovács (Mezőkövesd), Kiss L. (Hajdúböszörmény), Spitzmüller (DVSC-DEAC), Ulviczki (Szolnok), Kiss T. (REAC) Pozsár (Békéscsaba), Rakonczai (Makó), Nagy T. (Vác), Selei (Cegléd), Arnócki (Hajdúböszörmény)

Csatárok: Balázs (Békéscsaba), Urbin (Bőcs), Fekete (Vác), Csehi (Szolnok), Bogdány (Mezőkövesd).

 

(Forrás: www.mlsz.hu)

 


Címkék: nb2, válogatott
előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Cigánd SE 16 40
2. Sajóbábony 15 36
3. Mezőkövesd-Zsóry II. 16 34
4. Hidasnémeti 16 30
5. Edelényi FC 15 29
6. MVSC 16 25
7. Gesztely FCE 15 24
8. BTE Felsőzsolca 16 23
9. Bánhorváti (KBSC) 16 21
10. Encs VSC 16 19
11. Bőcs KSC 16 19
12. Mezőkeresztes 16 18
13. Mád FC 15 17
14. Nyékládháza 15 10
15. Gönc VSE 15 6
16. Bogács Termálfürdő 14 4
Góllövőlista
Vadász Elek9
Balázs László3
Szegedi Tibor3
Matesz Attila3
Szabó Zsolt2
Tóth Balázs2
El-Sherif Omar2
Irhás Ignác2
Orosz Tamás2
Molnár Zsolt1
Titkó Gergő1
Csóka Endre1
Szabó István1