Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2022.01.20. csütörtök Sebestyén
Főoldal » Urbin és Szakszon a Keleti válogatott bő keretében

Urbin és Szakszon a Keleti válogatott bő keretében

2009. november. 16. 12:40
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége támogatta az NB II-es bizottság tervét arra vonatkozóan, hogy bemutatkozási, kiugrási lehetőséget kapjanak azok a huszonéves, fiatal magyar tehetségek, akik jelenleg a másodosztályban szerepelnek.

 

November 19-én a Pető Zoltán által vezetett Keleti csoport válogatottjának tagjai találkoznak Telkiben, majd egy héttel később Mátyus János irányításával a Nyugati csoport legjobbjai készülhetnek válogatottakhoz méltó módon a szövetség világszínvonalú edzőközpontjában. A Kelet-Nyugat rangadóra december 4-én, ugyancsak Telkiben kerül sor.
A mérkőzésre már csak a szakvezetők által kiválasztott legjobb 30 labdarúgó kap meghívást, majd ezt követően kialakul az NB II-es Ligaválogatott kerete, készen arra, hogy a játékosok akár a nemzetközi porondon is igazolják tehetségüket.

Kutasi Róbert, az NB II-es bizottság elnöke szerint az egész magyar futball profitálhat a második vonal fejlődéséből.

 

- Egészen bizonyos, hogy a másodosztályban is szerepelnek olyan futballisták, akik erősítést jelenthetnek az élvonalbeli csapatoknak, meggyőződésem, hogy a fiatal magyar játékosok jobb teljesítményre lehetnek képesek, mint jó néhány légiós - jelentette ki Kutasi Róbert. - Az NB II-es Ligaválogatott célja, hogy a korábban ugyancsak a másodosztályban feltűnt Vanczákhoz, Gerához vagy Torghelléhez hasonló tehetségek kerüljenek reflektorfénybe - ezért az a tervünk, hogy a Kelet-Nyugat mérkőzésre meghívjuk Telkibe a magyar futball tekintélyes alakjait, hiszem, hogy az ő szemük nem csal, jelenlétük motiváció mindenkinek. Érdekesség, hogy nem csak a játékosok kapnak óriási lehetőséget, hanem megpróbálunk esélyt adni az edzői pályán most induló, reményteljes szakembereknek: így bizonyíthat szakvezetőként két korábbi sokszoros válogatott futballista, Mátyus János és Pető Zoltán.


Pető Zoltán már ki is jelölte az első kiválasztó táborra a Keleti csoport válogatottjának keretét.

Kapusok: Verpecz (DVSC-DEAC), Sztankó (Vác)

Védők: Miklósvári (Cegléd), Szamosszegi (Makó), Kardos (DVSC-DEAC), Kapcsos (REAC), Ködöböcz (Vecsés), Makrai (BKV), Szakszon (Bőcs), Forró (MTK II) Hegedüs (Vác), Hevesi-Tóth (Szolnok), Szokol (Békéscsaba)

Középpályások: Menyhárt (Vecsés), Dancs (REAC), Kovács (Mezőkövesd), Kiss L. (Hajdúböszörmény), Spitzmüller (DVSC-DEAC), Ulviczki (Szolnok), Kiss T. (REAC) Pozsár (Békéscsaba), Rakonczai (Makó), Nagy T. (Vác), Selei (Cegléd), Arnócki (Hajdúböszörmény)

Csatárok: Balázs (Békéscsaba), Urbin (Bőcs), Fekete (Vác), Csehi (Szolnok), Bogdány (Mezőkövesd).

 

(Forrás: www.mlsz.hu)

 


Címkék: nb2, válogatott
előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1