Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2023.03.31. péntek Árpád
Főoldal » Dobogóhoz közel telel az U15-ös csapatunk

Dobogóhoz közel telel az U15-ös csapatunk

2009. december. 06. 21:00
U15-ös csapatunk a másodosztályú serdülő bajnokságban a negyedik helyen áll. Az őszi teljesítményről Zsiga Gyulát, a csapat edzőjét kérdeztük.

 

Elégedett-e a helyezéssel?

Azt hiszem, hogy reális a helyezésünk, mivel az első három helyezettől, ha jó mérkőzésen is, de vereséget szenvedtünk. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezek a csapatok több éve együtt játszanak és az NB1-es kölyök bajnokságokból érkeztek, ahol már hozzá szokhattak a gyors, agresszív játékhoz, és nem mellékesen csapatként funkcionáltak. Nekünk pedig minden évben új csapatot kellene építeni, mert nem rendelkezünk úgymond tiszta korosztályokkal, ezért is inkább az edzések nagy részében az egyéni képességek továbbfejlesztése volt a fő cél. Azokat a mérkőzéseket, ahol nem tudtunk csapatként felül kerekedni, az egyéni képességeknek köszönhetően sikerült pontokat szerezni (Eger, Ózd, DVSC), viszont amikor csapatként kellett volna többet hozzátenni a mérkőzéshez, mert az ellenfél is rendelkezett jó képességű labdarúgókkal (DVTK, Nyíregyháza, Kazincbarcika) sajnos törvényszerűek voltak a vereségek, az előbb említett okok miatt. Úgy gondolom, hogy a lehetőségekhez képest remekül teljesített a csapat, amihez csak gratulálni tudok a srácoknak.

Kiket emelne ki a csapatból?

Egy nagyon lelkes, fejlődni akaró társaságot sikerült összehozni, akik az elejétől kezdve vevőek voltak, minden elképzelésemre. Voltak akik többet, egyesek kevesebbet fejlődtek, de ez abból is adódhatott, hogy nem egyforma alappal érkeztek a játékosok. Nem szerettem volna senkit külön kiemelni, de mivel a felcsúti akadémia három srácot tesztelésre lehívott, őket ki kell emelnem, név szerint Ternyik Máté, Orosz Adrián, Nagy Máté. ők egész évben kimagaslóan teljesítettek. Ha már bele kezdtem Bodnár Márkot, Klemm Richárdot és Székely Ádámot is kiemelem, mert ők is átlagon felül teljesítettek több mérkőzésen. A többieknek voltak jó és kevésbé sikeres találkozói, de ha mindannyian ugyanilyen elszántsággal, alázattal folytatják az elkezdett munkát, akkor még nagyon sok szép élményt fognak a labdarúgástól kapni és valahol erről szól az egész ebben a korban.

Mikor kezdődik a felkészülés?

Január második felében kezdődnek a foglalkozások és itt ragadom meg az alkalmat, hogy minden játékosomnak, családjának és minden kedves bőcsi szurkolónak Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánjak.

 

U15-as aloldalunkon megtekintheti az idei szezon mérkőzéseit, játékosait és a tabellát: U15 aloldal 

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1
 


a title=