Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.07.16. kedd Valter
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Dobogóhoz közel telel az U15-ös csapatunk

Dobogóhoz közel telel az U15-ös csapatunk

2009. december. 06. 21:00
U15-ös csapatunk a másodosztályú serdülő bajnokságban a negyedik helyen áll. Az őszi teljesítményről Zsiga Gyulát, a csapat edzőjét kérdeztük.

 

Elégedett-e a helyezéssel?

Azt hiszem, hogy reális a helyezésünk, mivel az első három helyezettől, ha jó mérkőzésen is, de vereséget szenvedtünk. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezek a csapatok több éve együtt játszanak és az NB1-es kölyök bajnokságokból érkeztek, ahol már hozzá szokhattak a gyors, agresszív játékhoz, és nem mellékesen csapatként funkcionáltak. Nekünk pedig minden évben új csapatot kellene építeni, mert nem rendelkezünk úgymond tiszta korosztályokkal, ezért is inkább az edzések nagy részében az egyéni képességek továbbfejlesztése volt a fő cél. Azokat a mérkőzéseket, ahol nem tudtunk csapatként felül kerekedni, az egyéni képességeknek köszönhetően sikerült pontokat szerezni (Eger, Ózd, DVSC), viszont amikor csapatként kellett volna többet hozzátenni a mérkőzéshez, mert az ellenfél is rendelkezett jó képességű labdarúgókkal (DVTK, Nyíregyháza, Kazincbarcika) sajnos törvényszerűek voltak a vereségek, az előbb említett okok miatt. Úgy gondolom, hogy a lehetőségekhez képest remekül teljesített a csapat, amihez csak gratulálni tudok a srácoknak.

Kiket emelne ki a csapatból?

Egy nagyon lelkes, fejlődni akaró társaságot sikerült összehozni, akik az elejétől kezdve vevőek voltak, minden elképzelésemre. Voltak akik többet, egyesek kevesebbet fejlődtek, de ez abból is adódhatott, hogy nem egyforma alappal érkeztek a játékosok. Nem szerettem volna senkit külön kiemelni, de mivel a felcsúti akadémia három srácot tesztelésre lehívott, őket ki kell emelnem, név szerint Ternyik Máté, Orosz Adrián, Nagy Máté. ők egész évben kimagaslóan teljesítettek. Ha már bele kezdtem Bodnár Márkot, Klemm Richárdot és Székely Ádámot is kiemelem, mert ők is átlagon felül teljesítettek több mérkőzésen. A többieknek voltak jó és kevésbé sikeres találkozói, de ha mindannyian ugyanilyen elszántsággal, alázattal folytatják az elkezdett munkát, akkor még nagyon sok szép élményt fognak a labdarúgástól kapni és valahol erről szól az egész ebben a korban.

Mikor kezdődik a felkészülés?

Január második felében kezdődnek a foglalkozások és itt ragadom meg az alkalmat, hogy minden játékosomnak, családjának és minden kedves bőcsi szurkolónak Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánjak.

 

U15-as aloldalunkon megtekintheti az idei szezon mérkőzéseit, játékosait és a tabellát: U15 aloldal 

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Ózdi FC 25 63
2. Hidasnémeti VSC 25 48
3. Mezőkövesd Zsóry II. 26 45
4. Bánhorváti-KBSC 25 43
5. BTE Felsőzsolca 25 43
6. Bőcs 25 39
7. Edelényi FC 25 37
8. Gesztely 25 34
9. Bükkzsérc 25 33
10. Bogács Thermálfürdő 25 30
11. Encs 25 29
12. Mád 25 27
13. Parasznya 26 12
14. Szerencs 25 8
15. Onga 0 0
Góllövőlista
Orosz Tamás19
Vadász Elek15
Banu Attila8
Tóth Balázs4
Kerekes Máté3
Tóth Tamás3
Molnár Zsolt3
Mida Attila2
Szegedi Zsolt2
Matesz Attila1
Macsó Szilárd1
Mertus Tamás1