Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2020.10.31. szombat Farkas
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Dobogóhoz közel telel az U15-ös csapatunk

Dobogóhoz közel telel az U15-ös csapatunk

2009. december. 06. 21:00
U15-ös csapatunk a másodosztályú serdülő bajnokságban a negyedik helyen áll. Az őszi teljesítményről Zsiga Gyulát, a csapat edzőjét kérdeztük.

 

Elégedett-e a helyezéssel?

Azt hiszem, hogy reális a helyezésünk, mivel az első három helyezettől, ha jó mérkőzésen is, de vereséget szenvedtünk. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezek a csapatok több éve együtt játszanak és az NB1-es kölyök bajnokságokból érkeztek, ahol már hozzá szokhattak a gyors, agresszív játékhoz, és nem mellékesen csapatként funkcionáltak. Nekünk pedig minden évben új csapatot kellene építeni, mert nem rendelkezünk úgymond tiszta korosztályokkal, ezért is inkább az edzések nagy részében az egyéni képességek továbbfejlesztése volt a fő cél. Azokat a mérkőzéseket, ahol nem tudtunk csapatként felül kerekedni, az egyéni képességeknek köszönhetően sikerült pontokat szerezni (Eger, Ózd, DVSC), viszont amikor csapatként kellett volna többet hozzátenni a mérkőzéshez, mert az ellenfél is rendelkezett jó képességű labdarúgókkal (DVTK, Nyíregyháza, Kazincbarcika) sajnos törvényszerűek voltak a vereségek, az előbb említett okok miatt. Úgy gondolom, hogy a lehetőségekhez képest remekül teljesített a csapat, amihez csak gratulálni tudok a srácoknak.

Kiket emelne ki a csapatból?

Egy nagyon lelkes, fejlődni akaró társaságot sikerült összehozni, akik az elejétől kezdve vevőek voltak, minden elképzelésemre. Voltak akik többet, egyesek kevesebbet fejlődtek, de ez abból is adódhatott, hogy nem egyforma alappal érkeztek a játékosok. Nem szerettem volna senkit külön kiemelni, de mivel a felcsúti akadémia három srácot tesztelésre lehívott, őket ki kell emelnem, név szerint Ternyik Máté, Orosz Adrián, Nagy Máté. ők egész évben kimagaslóan teljesítettek. Ha már bele kezdtem Bodnár Márkot, Klemm Richárdot és Székely Ádámot is kiemelem, mert ők is átlagon felül teljesítettek több mérkőzésen. A többieknek voltak jó és kevésbé sikeres találkozói, de ha mindannyian ugyanilyen elszántsággal, alázattal folytatják az elkezdett munkát, akkor még nagyon sok szép élményt fognak a labdarúgástól kapni és valahol erről szól az egész ebben a korban.

Mikor kezdődik a felkészülés?

Január második felében kezdődnek a foglalkozások és itt ragadom meg az alkalmat, hogy minden játékosomnak, családjának és minden kedves bőcsi szurkolónak Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánjak.

 

U15-as aloldalunkon megtekintheti az idei szezon mérkőzéseit, játékosait és a tabellát: U15 aloldal 

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Cigánd SE 16 40
2. Sajóbábony 15 36
3. Mezőkövesd-Zsóry II. 16 34
4. Hidasnémeti 16 30
5. Edelényi FC 15 29
6. MVSC 16 25
7. Gesztely FCE 15 24
8. BTE Felsőzsolca 16 23
9. Bánhorváti (KBSC) 16 21
10. Encs VSC 16 19
11. Bőcs KSC 16 19
12. Mezőkeresztes 16 18
13. Mád FC 15 17
14. Nyékládháza 15 10
15. Gönc VSE 15 6
16. Bogács Termálfürdő 14 4
Góllövőlista
Vadász Elek9
Balázs László3
Szegedi Tibor3
Matesz Attila3
Szabó Zsolt2
Tóth Balázs2
El-Sherif Omar2
Irhás Ignác2
Orosz Tamás2
Molnár Zsolt1
Titkó Gergő1
Csóka Endre1
Szabó István1