Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2021.01.27. szerda Angelika
Főoldal » Tóth László értékelte az őszi szezont

Tóth László értékelte az őszi szezont

2009. december. 11. 14:46
Az őszi szezonban csapatunk a 7. helyen végzett. Tóth Lászlót kértük meg, hogy az őszi idénnyel kapcsolatban válaszoljon néhány kérdésünkre.

 

Elégedett-e a helyezéssel?

Értékelésemet azzal kezdeném, hogy a szezon előtt nagy átalakuláson ment keresztül csapatunk, több poszton voltak távozók és érkezők, de ennek ellenére is a kitűzött cél az 1-5 hely megszerzése volt. Úgy érzem sikerült is teljesítenünk ezt, hiszen holtversenyben 22 pontot szereztünk az MTK és a Mezőkövesd csapataival. Nem is beszélve arról, hogy anyagi lehetőségeink az első 8 klub között talán a legkorlátozottabbak ebben az évben. Pénzügyi helyzetünk miatt kellett arról döntenünk, hogy Irhás Ignác játékjogát eladjuk a Haladásnak, akinek távozását a mai napig sem sikerült megoldanunk.

Az idei szezont három részben tudnám értékelni. Az első harmadban, az első 5 mérkőzésen, bár a csapat nem mutatott rossz teljesítményt, pontokban nem tudtuk realizálni mindezt, miután sérülések (Molnár Zs., Stevica, Szeles), illetve a nemzetközi átigazolások le nem zárása miatt, több későbbiekben meghatározóvá váló labdarúgót nem volt lehetőségünk bevetni (Menougong, Ebala, Szilágyi).

A második harmadban, amelyben talán már majdnem az elképzelt kerettel léphettünk pályára, elkezdtük a pontok gyűjtését, mely mind hazai pályán, mind idegenben sikerült. A szabadnap után egy nem várt súlyos vereség következett, aminek több összetevője volt, melyet átbeszéltünk a csapattal, értékeltük a helyzetünket, és már a vereség pillanatában tudtuk, hogy csak egy kisiklás volt, melyet be is tudtunk bizonyítani.

A vereséggel lezárult a második harmad, amelyet követően szereztünk 4 győzelmet és 2 döntetlent, többek között az első két helyezett, a DVSC-DEAC és a REAC ellen. Az utolsó fordulóban a szerencse sajnos elpártolt tőlünk, de ha akkor sikerül begyűjteni a 3 pontot, szorosan tapadhattunk volna az 1-3 helyezettre. Erről a célunkról tavasszal sem szeretnénk lemondani, sőt egy jó tavaszi produkcióval, akár az első helyért is versenyben lehetünk, hiszen mindössze 5 pont a lemaradás a REAC és Szolnok mögött.


A  védelemre - 1 mérkőzést leszámítva - nem lehet panaszunk, viszont a rúgott gólok tekintetében csak 10. a csapat. Mi lehet ennek az oka?

Valamennyi vezető, edző és szurkoló hajlamos egy csapatot aszerint megítélni, hogy mennyi gólt rúg és mennyit kap. Adott esetben viszont azért rúg kevés gólt, mert a középpályán védekező típusú játékosok vannak. Jó támadókkal rendelkezünk, akik nem kaptak olyan szintű támogatást a középpályáról, mint amit kellett volna, viszont a védekező részét maximálisan megoldották. Visszautalnék itt arra, hogy a védekezésben és támadásban is hatékony játékosunk Irhás Ignác távozott a csapattól, akit olyan játékosokkal tudtunk pótolni, akik inkább védekező típusúak. Sokszor az eredmény kényszer érdekében túlbiztosítottuk magunkat, nagy létszámfölényt alakítottunk ki a védő és középső zónában, viszont ezt a  támadójáték megsínylette. Eddig ez nem volt jellemző a Bőcsre, de az átalakulás miatt váltanunk kellett.

Bőcs általában jól kezdi az őszt, most ez nem így sikerült. Mi lehet az oka a gyenge kezdésnek?

Az állandóság megszűnt, nagy volt a játékos mozgás, korábban a keret csak néhány helyen változott. Fiatalodott is a keret, több tehetséges fiatal játékosunk vált alapemberré, akik még nem rendelkeznek akkora rutinnal, így úgy érzem, hogy ez a teljesítmény bravúrosnak mondható. Sok nehézséggel kellett megküzdenünk: 2-3 olyan rangadó is volt, ahol nem voltunk meg, még időhúzó csere sem volt, de ha az ifi csapatból hoztunk volna fel játékost, akkor ők nem tudtak volna kiállni.


Kiket emelne ki a csapatból?

Azért nem emelnék ki senkit, mert az általam elképzelt kezdő 11 és keret egyetlen egy mérkőzésre sem állhatott össze, a sérülések illetve a játékosok meg nem érkezése miatt (gondolok itt a kameruniakra). Csapatként jók voltunk, mindenkinek voltak jó és rossz egyéni teljesítményei. Nagyon nehéz gazdasági év áll mögöttünk és a következő év sem kecsegtet óriási lehetőségekkel. Viszont úgy érzem, a Diósgyőrrel való együttműködés felnőtt szinten gyümölcsöző lesz, amit úgy fogok lekoordinálni, hogy a Diósgyőrnek bent kell maradnia, Bőcsnek pedig mindvégig harcba kell szállnia a dobogós helyek valamelyikéért.


Miben változnak a dolgok a Diósgyőri kinevezése után?

Százszázalékosan vagyok Bőcsön ezután is. Az időmet be fogom tudni osztani, mivel a tanítással januártól, minden valószínűség szerint nem kell foglalkoznom, vagyis a pedagógusi pályámat ideiglenesen feladom. A Diósgyőr a szívügyem, a Bőcs az életem, az egyik nem létezhet a másik nélkül. Úgy érzem, 40 évesen erőm teljében vagyok, hiszek magamban és akik ugyanígy hisznek bennem, velem együtt el fogják érni azt a célt, amit mindannyian szeretnénk.
Végül pedig valamennyi Bőcsért, Diósgyőrért, Borsod megyéért, Keleti régióért és az országért szurkoló embernek szeretnék Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánni.

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC - Bánhorváti Bőcs KSC - Bánhorváti
Bőcs KSC - Bánhorváti
14. forduló
2021.02.20. 14:00
Bőcs

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1