Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.10.15. kedd Teréz
Következő mérkőzés
Bogács Thermálfürdő - Bőcs KSC Bogács Thermálfürdő - Bőcs KSC
Bogács Thermálfürdő - Bőcs KSC
11. forduló
2019.10.19. 14:30
Bogács

Képek
Főoldal » Januárban dőlhet el a jövő évi létszám

Januárban dőlhet el a jövő évi létszám

2009. december. 21. 13:07
Az NB II-es Bizottság elnöke, Kutasi Róbert nyilatkozott az nb2.hu -nak, amivel megerősítette azt, hogy a csapatok jövőre is a jelenlegi rendszer szerint szeretnék a bajnokságot lebonyolítani.

 

Kutasi Róbert nyilatkozata: 

Az MLSZ szabályzata egyértelműen rendelkezik: érvényes versenykiírást csak abban az esetben lehet módosítani, ha azt az adott versenyrendszerben szereplő összes csapat kéri. A jelen versenykiírás szerint jövőre kétszer 12 csapat szerepelhet az NB II osztályban, Kelet, Nyugat csoportban. Így a mostani bajnokság 12-15. helyezett csapatai kiesnének, a két csoport tizenegyedik helyezettjei osztályozót játszanának. A két első feljut, az NB I-ből kettő kiesik, míg az NB III hat csoportjából osztályozó után három jutna fel – így alakulna ki a jövő évi 24 csapatos NB II, kétszer 12 csapat, Kelet, Nyugat versenyrendszerben. Ezt az érvényes versenykiírást szeretné az NB II-es csapatok többsége megváltoztatni úgy, hogy jövőre 32 csapat lehessen az NB II-ben, kétszer 16 Kelet, Nyugat versenyrendszerben. Ezt az elképzelést a magam részéről támogatom, úgy gondolom, nem elsősorban a létszámcsökkentés, hanem a szakmai, gazdasági, szervezeti és infrastrukturális fejlesztés lehet a másodosztály fejlődésének záloga. Jelenleg egyetlen olyan NB II-es csapat van, akik egyelőre ezt a javaslatot aláírásukkal nem támogatták – ha összejön a 30 aláírás, akkor az NB II-es Bizottság ezt az indítványt az MLSZ elnöksége elé terjeszti, ahol megszülethet a végső döntés. Álláspontom szerint ebben a témában legkésőbb januárban dönteni kell, hogy minden csapat így tudjon készülni.

Kutasi ezen kívül elárulta még, hogy az MLSZ elnöksége elismerését fejezte ki, és támogatásáról biztosította az alakuló NB II-es Liga válogatottat, kifejezetten hasznosnak ítélte meg az elnökség és a szakma is a Telkiben történt kiválasztást, esélyt, kiugrási lehetőséget és a Kelet-Nyugat gála mérkőzést. Mátyus János és Pető Zoltán január elején kihirdetik azt a 22-es keretet, akik januárban Törökországban edzőtáboroznak, a tervek szerint négy mérkőzést játszanak, és készülnek a további találkozókra.

 

(Fotó: reacfoci.hu, Forrás: nb2.hu)

 


Címkék: nb2
előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Bánhorváti (KBSC) 0 0
2. Bőcs KSC 0 0
3. Bogács Termálfürdő 0 0
4. BTE Felsőzsolca 0 0
5. Cigánd SE 0 0
6. Edelényi FC 0 0
7. Encs VSC 0 0
8. Gesztely FCE 0 0
9. Gönc VSE 0 0
10. Hidasnémeti 0 0
11. Mád FC 0 0
12. Mezőkeresztes 0 0
13. Mezőkövesd-Zsóry II. 0 0
14. MVSC 0 0
15. Nyékládháza 0 0
16. Sajóbábony 0 0
Góllövőlista
Vadász Elek8
Balázs László2
El-Sherif Omar2
Irhás Ignác2
Szegedi Tibor1
Titkó Gergő1
Matesz Attila1
Orosz Tamás1