Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2018.10.22. hétfő Előd
Következő mérkőzés
Bőcs KSC - Bükkzsérc Bőcs KSC - Bükkzsérc
Bőcs KSC - Bükkzsérc
12. forduló
2018.10.27. 14:30
Bőcs Sportpálya

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Zsiga Gyula vezetőedzővel beszélgettünk az elmúlt szezonról

Zsiga Gyula vezetőedzővel beszélgettünk az elmúlt szezonról

2010. július. 05. 19:23
9. helyen végzett csapatunk vezetőedzőjével készítettünk egy hosszabb interjút, hogyan látja a mögöttünk hagyott bajnokságot.

 

Hogyan értékeli az elmúlt szezont?

Teljesen egy új csapatot kellett építeni a télen, 6 meghatározó játékos helyett ugyanennyien érkeztek. Az őszi csapat taktikája másabb volt, nem azt játszotta a tavaszi csapat. Télen kreatív játékosok távoztak, például Menougong, akik miatt inkább támadó felállásban játszottunk. Sok fiatal volt ebben a félévben a csapatban, és a támadadó szférában valahogy nem tudtak váratlan megoldásokat hozni, amikkel a bajnokikat el tudtuk volna dönteni. A közzépályán és a hátvédsorban a védekező feladatot viszont maximálisan meg tudták oldani, egy-két meccset kivéve. Ha megnézzük holtversenyben végeztünk a 9. helyen, egyenlő pontszámot értünk el a Makóval és a BKV-vel, kis szerencsével előrébb is végezhettünk volna. Sajnos tavasszal sok problémával küzdöttünk. Kezdve a téli felkészüléssel, mivel nálunk nincs meg az a körülmény mint más klubnál, gondolok itt a műfüves pályára, ami az időjárási körülmények miatt elengedhetetlen. Mi teremben és más pályákon edzettünk. Az első pár fordulóra nem jött meg Abdu játékengedélye, akire nagyon számítottunk, majd húsvétkor Szakszi balesete is mély hatással volt a csapatra. Egy alapembert és jó barátot vesztettünk el, ami egy ideig visszafogott minket. Sikerült felállni ezután és a REAC elleni meccsig jól is ment a játék, Vácon, Vecsésen és a tavaszra megerősödött BKV Előre ellen is pontot szereztünk idegenben. A bajnokság végén az árvíz miatt szinte nem volt hol edzenünk és idegenben kellett lejátszanunk a hazai mérkőzéseket is. Az utolsó pár fordulóban még több sérültünk lett, Siposra és Abdura sem számíthattam. Úgy gondolom ennyi nehézség mellett is jól helyt álltunk.

Miért volt tavasszal ennyi döntetlen?

Sokszor vezettünk tavasszal, de nem tudtuk végig uralni a játékot. Védekezésben és aggresszivitásban jók voltunk, de elől a támadó régióból hiányozott a befejezés, a gól. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de közülük keveset használtunk ki. Egyetlen igazi támadóval álltunk fel, és ha Urbin Petinek jól ment a játék, akkor jött a gól, szerencsére jól ment neki tavasszal.

Mit lehetett volna jobban csinálni?


Utólag már úgy gondolom, hogy a Baktalórántháza elleni mérkőzést nem kellett volna elhalasztani, mivel így ez olyan volt nekünk mint egy újabb szabadnap. Meg is látszott a két hét szünet után, hogy visszaestünk, amikor a REAC otthonában súlyos vereséget szenvedtünk. Ha lejátszuk a Bakta elleni meccset máshogy történtek volna az események, de akkor nem tudtuk, hogy még nagyobb árvíz lesz a megyében.

Kiket emelne ki a csapatból?


Hamar Zsolti magabiztos volt végig, jó teljesítményt nyújtott. Ur Laci kiemelkedően játszott, és biztató teljesítményt nyújtott a jövőre nézve. Belső védő poszton is megállta a helyét, és Sipossal együtt stabil védelmet alkottak. Bokros Tibivel is megvagyok elégedve, kiegyensúlyozott volt végig. Mint már korábban is említettem a védekezése a csapatnak egy két bajnokit leszámítva nagyon jó volt. Lipták Laci is egész tavasszal a középpálya legjobbja volt, Abduval együtt jól végezték a szűrő munkát. Természetesen a házi gólkirályunkat Urbin Petit is ki kell emelnem, aki végig meghatározó volt a csapatban. Mindenkinek voltak jó mérkőzései, de nem nyújtottak kiemelkedőt. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam az utolsó fordulóban tett nyilatkozatomat, óriási csalódottságomban mondtam, kicsit többet vártam néhány fiatalabb játékostól.

Mikor kezdődik a felkészülés?

Július 12-én kezdünk. Először úgy volt, hogy már július 6-án megkezdjük a felkészülést, de mivel elhúzódott az előző szezon, és úgy érzem mind fizikálisan, mind pedig szellemileg fáradtabb volt a csapat. Azért is gondoltuk, hogy később kezdünk, hogy a pályát kíméljük, mivel az árvíz miatt használhatatlan állapotban van, jövőhéten már az edzőpályát tudjuk majd használni, addig is mindenki otthon végzi a rávezető futásokat.

Mi lesz a cél a következő szezonban?

Nagyon sokat erősödött a másodosztály, mostanában talán a legerősebb mezőny jött össze a Keleti csoportban. Ennek ellenére szeretnénk előrébb végezni. A reális cél az első hat hely valamelyike lehet, de én személy szerint szeretnék érmes helyen végezni. Szinvonalas NB2 lesz a következő idényben.

A pihenéssel tölti a szabad időt, vagy már a következő szezonra készül?

Pihenek is, de már dolgozom a felkészülési programon. Megterveztem már az edzéseket és az edzőmeccsek lekötése megtörtént. Mellette persze én is követem a Világbajnokságot, az Argentínoknak szurkoltam, de sajnos már ők nem nyerhetnek.

 

( Fotó: Balázs Flórián

 


előző hír archivum 2010 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Ózdi FC 8 22
2. Bőcs 9 19
3. Bánhorváti-KBSC 9 17
4. Bükkzsérc 8 16
5. Edelényi FC 10 13
6. Gesztely 9 13
7. Encs 9 13
8. BTE Felsőzsolca 9 12
9. Bogács Thermálfürdő 10 12
10. Parasznya 10 12
11. Mezőkövesd Zsóry II. 9 11
12. Hidasnémeti VSC 9 11
13. Mád 9 10
14. Szerencs 10 5
15. Onga 8 0
Góllövőlista
Orosz Tamás10
Vadász Elek9
Kerekes Máté2
Banu Attila2
Molnár Zsolt1
Tóth Tamás1
Mida Attila1