Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2023.02.05. vasárnap Ágota
Főoldal » Olasz túra: Felejthetetlen élmény volt

Olasz túra: Felejthetetlen élmény volt

2010. július. 25. 23:22
Az olaszországi edzőtábor szervezéséről, a kint töltött időről és a Sampdoria elleni mérkőzésről is beszámolt Tóth László. A túráról készült képeket a galériában tekinthetik meg olvasóink.

 

Tóth László beszámolója az olaszországi útról:

Úgy sikerült elintéznünk ezt a túrát, hogy egyik jó barátom Gelei Károly, aki egy menedzser irodának dolgozik megkeresett, hogy van ez a lehetőség. Nem véletlenül a Bőcshöz fordult, tudta hogy hamar választ tudunk adni. Talán, ha nem ismernénk egymást, akkor sose jutottunk volna el egy ilyen táborba. Nagyon jó feltételeket kínáltak, a Sampdorianak kellett egy másodosztályú csapat, akivel egy felhozó mérkőzést tudnak játszani a Porto és az Espanyol mérkőzések előtt. Gyorsan átgondoltuk a dolgot, és mivel a csapatot tulajdonképpen 3 napig vendégül látták, kifizették mind az utazási költségeinket, mind pedig az ottartózkodásunk alatt felmerülő összes költséget, így gyakorlatilag semmibe nem került nekünk az út. Egy nagy élménnyel lettünk gazdagabbak ezáltal.

Festői környezetben találtuk magunkat, hihetetlen élményekben volt mindenkinek része. Az tudja átélni igazából, hogy milyen lehet egy ilyen környezetben készülni, aki már járt ilyen helyeken. Aki nem látja és nem tudja ezeket a dolgokat, nem is tudja mihez hasonlítani. Antonio Cassano illetve a többi sztár közelsége még közelibb volt, mint akár egy BL meccsen is mivel egy olyan helyen játszottunk velük, ahol az öltöző egymás mellett fél méterre volt. Tehát már a gyúrás is szinte testközelben történt meg. Nagyon közvetlenek, nagyon barátságosak voltak, ez nem csak annak volt tudhato, hogy a Koman Vladimir egy magyar játékos. Neki az első megmozdulása az volt, hogy bejött az öltözőbe és mindenkivel kezet fogott. Voltak régi ismerősei, itt nyilván a korábbi válogatott társaira gondolok, Sipos Tamás vagy Ur Laci vagy Ondó Jani, ők régóta ismerték egymást. Itt tényleg közvetlen volt a kapcsolat.

Ami tényleg nagyon nagy élmény volt, és úgy gondolom ami már több sport vezető fejében is megfordult, hogy már a felkészülési mérkőzést is olyan légkör vette körül ami megfoghatatlan. Karneváli hangulat volt, 50-100 vagy akár több száz lakókocsival érkeztek a szurkolók, tehát egyfajta életstílus itt a csapatot kísérni, és azért el kell mondani, hogy a Sampdoria népszerű csapat, de nyílván nem a legnépszerűbb Olaszországban. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet egy torinói, vagy Lázió vagy akár egy milánió klubnak a szurkolótábora, aki kíséri őket. Vannak videók és képek is a mérkőzésről, amiken látható, hogy milyen felhajtás veszi őket körül.

Nem vagyok egy depresszív tipus, de amikor hazaértem olyan furcsán éreztem magam, ez a három nap is annyira más hatással volt rám, hogy egyszerűen nem éreztem magam jól itthon. Ezek után, hogy a pályánk szinte használhatatlan, csodálatos pályán, csodálatos körülmények között, az Alpokban, összehasonlíthatatlan a magyar viszonyokkal. El kell, hogy mondjam, hogy nem biztos, hogy ez kizárólag az anyagiaktól függ, inkább hozzáállás kérdése. Ott egy heted nyolcad osztályú klubnál is olyan körülményeket teremtettek, hogy ezt akár kormányzati vagy szövetségi segítséggel nálunk is megvalósítható még az ötöd hatod osztályban is. Reméljük az elkövetkező 1-2-3 évben pozitív irányban lesz nálunk is ez a fejlesztés, az infrastruktúrát kell magasabb szintre hozni.
 
 
Az edzőtáborban csapatunk két felkészülési mérkőzést játszott:
 
Al Nassr - Bőcs 3-0 (1-0)
Castelrotto, 200 néző

Bőcs KSC I.félidő: Erdélyi (Hamar, 30.) - Bokros, Rubint, Sipos, Morhac - Jeremiás, Lipták, Ur, Vargic - Urbin, Lázár. I
Bőcs KSC I. félidő: Hamar (Homa, 70.) - Czirba, Rubint (Sipos, 60.), Bakos (Ur, 60.), Morhac (Bokros, 60.) - Siróczki, Lipták (Vargic, 60.), Jeremiás (Bakos, 60.), Zsarnai - Ondó, Lázár (Ternyik, 70.) Vezetőedző: Zsiga Gyula.

 
Sampdoria - Bőcs 4-0 (2-0)
Moena, 1200 néző
 
Bőcs KSC: Hamar Zs. (Erdélyi 43., Homa 80.) - Bokros, Sipos, Ur, Morhac - Rubint (Czirba, 65.) - Jeremiás (Siróczki, 55.), Vargic (Zsarnai, 55.), Lipták (Lázár 55., Ternyik 80.), Bakos - Urbin (Ondó, 55.). Vezetőedző: Zsiga Gyula.

Gólok: Koman (17., 25.), Cassano (32.), Foti (85.)
 
Az olaszországi edzőtáborban készített képeket Dendel Barna eljuttatta honlapunkhoz is így azok a képek 2010/2011 -es galériájában megtekinthetőek.
 

(Fotó: Dendel Barna)
 

 


előző hír archivum 2010 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1