Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.08.17. szombat Jácint
Következő mérkőzés
Gesztely - Bőcs KSC Gesztely - Bőcs KSC
Gesztely - Bőcs KSC
2. forduló
2019.08.17. 17:00
Gesztely

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Szabó Ádám Zalaegerszegen folytatja pályafutását

Szabó Ádám Zalaegerszegen folytatja pályafutását

2011. február. 18. 16:12
24 esztendős kapusunk, Szabó Ádám Csank János invitálására Zala megyébe igazolt, akivel rövid interjút készítettünk.

 

Hogyan kerültél a képbe Zalaegerszegen?

Tudomásom szerint, amikor a 2009/2010-es bajnokság őszi szezonjában megkaptam, ill.kiharcoltam magamnak az első számú kapusposztot, akkor Csank János több bajnoki mérkőzésünket is megtekintette. Igaz ez az információ Tóth Lászlón keresztül jutott el hozzám, miután 2009 decemberében kereszt-szalag szakadással megműtöttek. Tehát akkor ez a vonal megszakadt, de bíztam benne, hogyha felépülök, akkor újra képbe kerülhetek Csank mesternél.

Többször is beválogattak az NBII-es válogatott keretébe, inkább ez segített neked az előrelépésben, vagy a Bőcsön játszott mérkőzések?

Nagyon örültem,hogy mind a két Kelet-Nyugat gálamérkőzésre meghívót kaptam,magamra ölthettem a címeres mezt, mégha csak ligaválogatottként is. Viszont a Bőcs mezében, csapatában lejátszott mérkőzések segítettek abban, hogy szem előtt legyek és lehetőségem legyen magasabb osztályba szerződni.

2008-ban kerültél Bőcsre, igaz előtte is folytak tárgyalások de végül nem jöttél, hogy érzed megérte Bőcsre igazolni anno?

Először az én hibámból nem sikerült Bőcsre igazolnom, ugyanis akkoriban érettségi előtt álltam és nem tudtam volna összeegyeztetni a tanulást a futballal. Akkoriban szülővárosomban a megyei 1. osztályban szereplő Nyékládházán játszottam. Onnan elkerültem a Felsőzsolca NB3-as csapatába, ahonnan egy remek fél év után igazoltam Bőcsre. Mindenféleképpen mégérte a Bőcs csapatát választanom, hisz itt szereztem magamnak nevet és rengeteg remek emberrel dolgozhattam együtt.

Azóta félév kölcsön időszakot leszámítva a keret tagjaként, elsősorban második számú kapusként számítottak rád, így összesen mindössze 20 bajnokin kaptál lehetőséget, mennyire segítette ez a fejlődésed?

Igen, Mezőkövesdre kerültem kölcsönbe fél évre, de ott csak egy mérkőzésen léptem pályára. Miután visszakerültem Bőcsre, helyre kellett tenni a fejemben a dolgokat, kisebb önbizalomhiányban szenvedtem. Amint összeszedtem magam, lehetőséget kaptam több magyar- ill. ligakupa mérkőzésen és 2009 őszére beverekedtem magam a kezdőcsapatba. Úgy érzem 1-2 meccs kivételével helyt álltam és ami külön jó érzéssel töltött el, hogy megszerettettem magam a bőcsi emberekkel is. Fejlődésemben sokat segített Balázs Flórián kapusedző, akitől sokat tanultam, de említhetném itt Tóth Lászlót, Zsiga Gyulát és Hideg Lászlót is, akik szintén sokat segítettek. Valamint, hogy olyan kiváló kapusokkal dolgozhattam együtt és figyelhettem a munkájukat, mint Hamar Zsolt, Erdélyi Miklós és Matkó Zsolt. De nem feledkezem meg Homa Gáborról sem, akivel szintén együtt edzettünk és ha odafigyel magára, akkor ő is előreléphet.

Milyen érzés lesz közel 3 év után elhagyni a csapatot és a társakat?

Minden klubváltás nehéz, főleg így még nehezebb, hogy messzire kerülök a családtól és hogy feljebb lép az ember egy szintet. Nb3-ból az Nb2-es Bőcsbe kerülve is kellett idő, hogy belerázódjak a dolgokba, de elértem a célomat. Rengeteg remek embert ismerhettem meg, mind a csapattársakban, mind a vezetőkben, mind a szurkolókban. Mindegyik játékostársammal remek kapcsolatban voltam, vagyok. Egyikük azonban kiemelkedő helyen van a szívemben, akivel igazi barátságot alakítottam ki és ő nem más, mint Szakszon Gábor, vele napi kapcsolatban vagyok és leszek is. Sajnálatos autóbalesete miatt a pályán már nem lehet velünk, de bízom benne, hogy eljön az az idő, amikor újra együtt rúghatjuk a "bőrt".

Remélem rendeződik a helyzet Bőcsön és hogy az önkormányzat is belátja, hogy szükség van erre a csapatra és ugyanígy a kézilabdára is. Hiszen, ha ez a csapat nem lenne, akkor az országban sokan nem tudnák, hogy valahol borsod megyében létezik egy Bőcs nevű település. Leszámítva a sörkedvelőket.
 
Ezúton köszönök minden segítséget a Bőcs Sport Kft-nek és további sok sikert kívánok a klubnak.

 

(Fotó: www.kovesdisport.hu)

 


Címkék: átigazolás, interjúk
előző hír archivum 2011 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Bánhorváti (KBSC) 0 0
2. Bőcs KSC 0 0
3. Bogács Termálfürdő 0 0
4. BTE Felsőzsolca 0 0
5. Cigánd SE 0 0
6. Edelényi FC 0 0
7. Encs VSC 0 0
8. Gesztely FCE 0 0
9. Gönc VSE 0 0
10. Hidasnémeti 0 0
11. Mád FC 0 0
12. Mezőkeresztes 0 0
13. Mezőkövesd-Zsóry II. 0 0
14. MVSC 0 0
15. Nyékládháza 0 0
16. Sajóbábony 0 0
Góllövőlista