Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.08.17. szombat Jácint
Következő mérkőzés
Gesztely - Bőcs KSC Gesztely - Bőcs KSC
Gesztely - Bőcs KSC
2. forduló
2019.08.17. 17:00
Gesztely

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Néhány hónapja újra beindult a karate Bőcsön

Néhány hónapja újra beindult a karate Bőcsön

2011. március. 21. 09:16
2010 novemberétől újra lehet karate edzésekre járni, ahol Kónya Zoltán (bal oldalt) karate mester tart edzéseket a fiataloknak. Első cikkünkben az edzőt mutatjuk be.
 
Kónya Zoltán 2. danos mester 1984 óta foglalkozik a karatéval. Jelenleg a Renraku-Ryu Karate Sportegyesület elnöke és a Megyei Karate Szövetség alelnökeként is tevékenykedik. Tiszalúcon 12 éve tart már edzéseket és a szomszédos településen több szép sikert is elért növendékeivel. 2010-ben év edzője díjjal is jutalmazták sikeres munkájáért. Több és többszörös Diákolimpiai- és Magyar Bajnok tanítvánnyal büszkélkedhet.


Néhány kiemelkedő eredmény edzői munkásságából:
- Olaszország, Európa Kupa: I. és II. hely
- Románia, Világkupa: III. hely
- Németország, Világkupa: III. hely

Kónya Zoltán a karatéval és a bőcsi tervekkel kapcsolatban nyilatkozott honlapunknak:

"Bőcsön, ugyanazt a sikeres munkát szeretném tovább folytatni, amit eddig mindenhol végeztem. Köszönöm azt a bizalmat, amit az iskola és a község vezetésétől kapunk, helyet biztosítva az edzések rendszeres, zökkenőmentes lebonyolításához. A karate egy olyan sport, amely rengeteg energiát és kitartást igényel. Számomra a legfontosabb, hogy tanítványaim edzettek és egészségesek legyenek, emellett fontos, hogy ha kell, tudják magukat megvédeni. Szeretném, ha életvitelükkel, viselkedésükkel egy pozitív mintát képviselnének a fiatal generáció számára, ezért számomra nem mellékes, hogy milyen magaviselettel és tanulmányi eredménnyel rendelkeznek. Szeretném kiszűrni azokat a tanítványokat, akik nem méltóak arra, hogy "fegyvert" adjak a kezükbe. Hiszen a tökéletes karate tudás akár egy fegyverrel is felérhet. A visszajelzések alapján úgy gondolom, sok embernek szimpatikus a karate. Az érdeklődés nagy és remélem még több emberrel meg tudom szerettetni ezt a sportot kortól és nemtől függetlenül. Pár hónap után bátran kijelenthetem, hogy Bőcsön sok ügyes, kitartó fiatal van és legkésőbb jövő évtől itt is el tudjuk kezdeni a versenyeztetést."

Kónya Zoltántól megtudtuk, hogy tervezik a Bőcs KSC sportkörébe történő belépést, ahol karate szakosztályként öregbíthetik majd a versenyeken Bőcs nevét.

Az edzések időpontjai:  
Csütörtök 18:30 – 20:00-ig
Szombat 10:30 – 12:00-ig

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Címkék: karate
előző hír archivum 2011 következő


 
Tabella
hely csapat M pont
1. Bánhorváti (KBSC) 0 0
2. Bőcs KSC 0 0
3. Bogács Termálfürdő 0 0
4. BTE Felsőzsolca 0 0
5. Cigánd SE 0 0
6. Edelényi FC 0 0
7. Encs VSC 0 0
8. Gesztely FCE 0 0
9. Gönc VSE 0 0
10. Hidasnémeti 0 0
11. Mád FC 0 0
12. Mezőkeresztes 0 0
13. Mezőkövesd-Zsóry II. 0 0
14. MVSC 0 0
15. Nyékládháza 0 0
16. Sajóbábony 0 0
Góllövőlista