Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2023.06.10. szombat Margit
Főoldal » Fekete Viktor beszámolója

Fekete Viktor beszámolója

2006. augusztus. 31. 14:10
Nemrég érkezett haza Franciaországból támadónk Fekete Viktor, aki a Strandfoci Európabajnokságon vett részt a magyar válogatott színeiben. Válogatottunk az 5. helyen végzett, Viktor 3 találatot ért el.


- Először is had gratuláljak ehhez a sikerhez, majd mesélj egy kicsit erről az egész Európabajnokságról?

- Köszönöm. Először is szeretnék köszönetet mondani a klubvezetésnek, hogy nem gördítettek akadályt az EB-n való részvételemnek, ugyanis van olyan klub, aki nem engedett volna el. A válogatottal hétfőn indultunk el, majd Genova mellett egy kis településen megálltunk, ahol kedden reggel és délután edzést vezényelt nekünk Détári Lajos szövetségi kapitány.

- Mikor indultatok tovább?

- Szerdán reggel már Marseille felé vettük az irányt, ahol a küzdelem sorozat zajlott. Még aznap délután volt egy hivatalos edzésünk a Marseillei stadionban.

- Mit jelent az hogy hivatalos?

- Azt jelenti, hogy minden válogatott számára a mérkőzésük előtti nap biztosítanak 45 percet az arénában, arra hogy edzenek és megismerjék a pálya talaját.

- Németországgal kezdtetek. Milyen volt a mérkőzés?

- Jó játékkal kezdtük a mérkőzést, de a vezető találatot csak a második harmadban sikerült elérnünk, vagyis elérnem, de ezután Ivitz és Ughy két találatával a harmadik harmadra már 4-0-al jöttünk ki az öltözőből. Biztonsági játék után két gólt sikerült még bekapnunk, ám a tovább jutás sikerült.

- A következő ellenfél Ukrajna volt, ahol már nem sikerült tovább jutnunk. Mi lehet az oka?

- Szoros mérkőzést játszottunk velük, rögtön a mérkőzés elején kapufával kezdtünk, majd később még két kapufa sujtott minket. Az első harmadban ők szerezték meg a vezetést, majd egyenlítettünk, azután a második harmadban is hozzájuk került az előny, de mi újra kiegyenlítettünk, ám a harmadik gólra már nem tudtunk válaszolni, így elmaradt a siker.

- Pedig korábban sikerült őket legyőzni.

- Eddig három mérkőzést játszottunk velük. A legelső mérkőzésen ők nyertek, de azóta mind a két meccsen nekünk sikerült nyernünk, de most sikerült kiegyenlíteniük a statisztikát.

- A következő mérkőzés már helyosztó volt, az ötödik helyért játszhattatok és nyertetek, milyen hangulatban zajlott ez a mérkőzés?

- A strandfoci EB-nek alapból nagyon jó hangulata volt, a Marseillei aréna a parttól van 5 méterre, gyönyőrű szép stadion. 3-4 ezer ember előtt játszottuk a mérkőzéseinket, és a belgák elleni helyosztón felszabadultan, a közönségnek játszva tudtunk nyerni 6-4 re. Ezen a mérkőzésen 2 gólt sikerült lőnöm.

- Tudtatok a strandfocin kívül egy kis városnézéssel is foglalkozni, vagy minden időtöket elvette a készülődés.

- Persze tudtunk, délelőttönként szabad foglalkozás volt, de többnyire kötött programok.

- Ezzel a tornával végett ért az idei strandfoci szezon számotokra, mit vársz a jövő évtől?

- Minden évben magasabbra tesszük a lécet, és szeretnénk jobban szerepelni, de sajnos a válogatott anyagilag nem áll biztos lábak alatt, ennek köszönhető, hogy nyári tornákot nem tudott elindulni válogatottunk, pedig akkor a felsőházban indulhattunk volna, több lehetőséggel. Reméljük sikerül támogatást szereznie a Strandfoci válogatottnak és hogy felismerik itthon is, hogy ez a sportág, ami nemsokára olimpia résztvevő lesz, milyen szép labdajáték.

- Köszönöm a beszélgetést, és sok sikert kívánok neked a "homokfoci" világában, és reméljük csapatunkkal is tudsz majd sikereket elérni.


(Fotó: www.nb1.hu)

 


Címkék: interjúk
előző hír archivum 2006 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1
 


a title=