Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.09.18. szerda Diána
Következő mérkőzés
Gönc - Bőcs KSC Gönc - Bőcs KSC
Gönc - Bőcs KSC
7. forduló
2019.09.22. 16:00
Gönc

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Fair Play-nap a béke jegyében

Fair Play-nap a béke jegyében

2008. szeptember. 19. 11:33
A FIFA hagyományosan az ENSZ Béke Világnapjával párhuzamosan tartja a sportszerűség alapvető jelentőségére figyelmeztető rendezvényeit. A hétvégén hazánkban is megünneplik a fair play napját. A labdarúgócsapatok tagjai a bajnokikat megelőzően tesznek hitet a fair play szellemisége, a tolerancia mellett. Ennek kapcsán a FIFA és az MLSZ közös sajtóközleményt ad ki.

 

A világ egyesül a fair play szellemében!

A Magyar Labdarúgó Szövetség felhívással fordul az ország valamennyi labdarúgójához, játékvezetőjéhez, sportvezetőjéhez és nézőjéhez, s ebben kéri, ki-ki segítse elő a fair play szellemiségét a FIFA Fair Play világnapja alkalmából. A FIFA ez év szeptember 21-én tartja Fair Play világnapját a FIFA elnöke, Joseph S. Blatter személyes kezdeményezésére és alkalmazkodva az ENSZ Béke Világnapjához.

Sportágunkban a Fair Play alapvető fontosságú mindazok számára, akik a labdarúgásban részt vesznek. Ébren kell tartanunk a sportszellemet és szüntelenül fáradoznunk kell annak előmozdításán. Felkérjük Magyarország valamennyi szurkolóját, hogy segítsen minket a FIFA Fair Play napjának sikeres megünneplésében.

A FIFA elnöke, Blatter úr felismerve a sportszerűség alapvető szerepét, szükségesnek tartja annak alkalmazását a gyermek-sportban. „Amikor gyerekeket látunk futballozni, azonnal felismerjük, milyen természetes náluk a fair play és ez lényeges lenne minden ember számára. A FIFA fair play kampánya sokkal többet jelent, mint a tisztességes játékot a sportpályákon. A FIFA - túl azokon az erőfeszítéseken, amelyek célja a sportolási környezet mindenki számára való javítása - vállalta a fair play elterjesztését az egész társadalomban, példát mutatva a tisztességre, pártatlanságra és szolidaritásra.”

Ez a FIFA tizenkettedik Fair Play világnapja annak 1997 évi meghirdetése óta. A korábbi években különböző megmozdulásokkal és különböző helyi kezdeményezéssel ünnepelték ezt a napot a világ számos országában, a szabadidősporttól az élvonalig. Kívánjuk, hogy ez a mostani nap is emlékezetes legyen.

 

Forrás: www.mlsz.hu

 


Címkék: fair play
előző hír archivum 2008 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Bánhorváti (KBSC) 0 0
2. Bőcs KSC 0 0
3. Bogács Termálfürdő 0 0
4. BTE Felsőzsolca 0 0
5. Cigánd SE 0 0
6. Edelényi FC 0 0
7. Encs VSC 0 0
8. Gesztely FCE 0 0
9. Gönc VSE 0 0
10. Hidasnémeti 0 0
11. Mád FC 0 0
12. Mezőkeresztes 0 0
13. Mezőkövesd-Zsóry II. 0 0
14. MVSC 0 0
15. Nyékládháza 0 0
16. Sajóbábony 0 0
Góllövőlista
Irhás Ignác2
Titkó Gergő1
Balázs László1
Vadász Elek1
Orosz Tamás1