Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.07.16. kedd Valter
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Tóth László nyilatkozott az NB1.hu-nak

Tóth László nyilatkozott az NB1.hu-nak

2008. október. 13. 17:36
A Bőcs a magyar futball őszének egyik legnagyobb meglepetését produkálja azzal, hogy 10 forduló (azaz a bajnokság egyharmada) után pontokkal vezet a Ferencváros előtt. Tóth László szakvezetőtől azt szerettük volna megkérdezni, hogy vajon reális végkimenetele-e az NB II Keleti-csoportjának a Bőcs feljutása? Nos, a szakvezető szerint nem, de nem azért, mert jó a Fradi!

 

- A Bőcs legnagyobb ellensége maga Bőcs község vezetése, a helyi kis belháború – mondta el honlapunknak Tóth. - Ha a polgármesterünk a csapat mellett állna, akkor csekély költségvetésből is komoly riválisai lehetnénk a Ferencvárosnak. Ám jelen pillanatban - mint Bőcs község képviselője - azt kell mondanom, hogy a település vezetői féltékenyek a csapatra és rám is, pedig szűkebb hazánk jó hírét is keltjük. A nyugodt munka helyett azonban a saját belső ellenzékünkkel kell harcolnunk.
Meglepő, sőt mi több, elképesztő hírek! Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen kis településen, mint Bőcs, mindenki a csapat sikeréért küzd, azért, hogy megmutathassák magukat a nagyvilágnak mindenki előtt.
- Sajnos megjelent itt is a magyar emberekre jellemző szemlélet: ha valami jól megy, akkor azt a saját közege teszi tönkre. Kisstílű belháború zajlik a csapat körül. Ezért is szeretném megköszönni a korábbi polgármesternek, aki ötvenkilenc évesen elhunyt, hogy megteremtette mindazt, ami annak a feltétele, hogy országos hírű legyen a falu és sportja. Most vannak olyan emberek, akiknek ez már nem tetszik, ám én úgy gondolom, hogy a megye és a régió szempontjából is nagyon fontos munkát végünk. A fiatalok szempontjából sem mindegy, hogy ilyen lehetőség előtt állunk: országosan is megismerhetik csapatunkat!
- A bőcsi foci tehát politikai csatározások áldozatává válhat? - kérdeztük Tóthot.
- Az FTC nem tudna legyőzni minket, ha belülről nem támadnának minket olyan emberek, akiknek a mandátuma nem a Bőcs-Bőcs tábláig tart. Tudják, hogy politikai ambícióim vannak, ezért féltékenyek rám. A bőcsi sport kft-n belül egyébként több mint 150 gyermek sportol, amivel élharcosai vagyunk a drogok és egyéb káros szenvedélyek elleni háborúnak is. Nem szeretnénk, ha kárba veszne a munkánk. A pénzen aligha múlhat: Bőcs nem forráshiányos, régóta pozitív a település pénzügyi mérlege...

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 


előző hír archivum 2008 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Ózdi FC 25 63
2. Hidasnémeti VSC 25 48
3. Mezőkövesd Zsóry II. 26 45
4. Bánhorváti-KBSC 25 43
5. BTE Felsőzsolca 25 43
6. Bőcs 25 39
7. Edelényi FC 25 37
8. Gesztely 25 34
9. Bükkzsérc 25 33
10. Bogács Thermálfürdő 25 30
11. Encs 25 29
12. Mád 25 27
13. Parasznya 26 12
14. Szerencs 25 8
15. Onga 0 0
Góllövőlista
Orosz Tamás19
Vadász Elek15
Banu Attila8
Tóth Balázs4
Kerekes Máté3
Tóth Tamás3
Molnár Zsolt3
Mida Attila2
Szegedi Zsolt2
Matesz Attila1
Macsó Szilárd1
Mertus Tamás1