Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.08.20. kedd István
Következő mérkőzés
Bőcs KSC - Mád Bőcs KSC - Mád
Bőcs KSC - Mád
3. forduló
2019.08.24. 17:00
Bőcs

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Bánki Erik november 4-i előadása

Bánki Erik november 4-i előadása

2008. november. 17. 12:28
November 4-én Bőcsre látogatott Bánki Erik, az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, aki sportfórumot tartott. Témája: Pekingtől Bőcsig.

 

Előadása kezdetén gratulált a Bőcsön zajló eredményes sport munkához, s külön kiemelte, hogy a községben százalékos arányban, az országban egyedülálló a támogatás (az éves költségvetés 8 százaléka). Külön beszélt arról, hogy bár kiemelkedő ez a pénzmennyiség, de ennek a többszörösét kellene arra fordítani, hogy Bőcs Községnek média ismertséget és reklámértéket teremtsünk.

Ezt követően az olimpiai eredményeinkről különböző számadatokat hallhattunk tőle, ezekből az adatokból megtudhatták a hallgatók, hogy a magyar állam, milyen elenyészően keveset fordít a sport (verseny és tömegsport) támogatására. Ez magyarázatot ad szerényebb szereplésünkre. Az európai fejlett államok (pl. Anglia) bőségesebb támogatása a jobb szereplésüket bizonyítja.

Nagyon értékes és precíz információt közölt a különböző európai élklubbok gazdasági helyzetéről, amely már-már hihetetlennek tűnt a Magyarországon jelenleg meglévő pénzeszközökkel összevetve.

Beszámolóját követően a hallgatóság kérdéseket tehetett fel Bánki Úrnak, melyre készséggel válaszolt. Majd a fórum befejező aktusában Tóth László, a Bőcs KSC vezetőedzője és a bőcsi Sport Bizottság elnöke, illetve Bánki Erik bemutatta a Bőcs KSC 60. születésnapjára elkészített emléktáblát, melynek készítési technikájáról, maga az alkotó Szántai Lajos mondott pár mondatot.

Zárásként a meghívott vendégek dr. Szabó Csaba, a Fidesz Borsod megyei elnöke, Bánki Erik és a jelenlevők állófogadás keretében kötetlenül beszélgettek, ahol a női labdarúgó csapatunkat meginvitálták egy parlamenti látogatásra ill. Budapesten egy kispályás labdarúgó mérkőzésre.

 

(Fotó: Balázs Flórián )


Címkék: közlemény
előző hír archivum 2008 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Bánhorváti (KBSC) 0 0
2. Bőcs KSC 0 0
3. Bogács Termálfürdő 0 0
4. BTE Felsőzsolca 0 0
5. Cigánd SE 0 0
6. Edelényi FC 0 0
7. Encs VSC 0 0
8. Gesztely FCE 0 0
9. Gönc VSE 0 0
10. Hidasnémeti 0 0
11. Mád FC 0 0
12. Mezőkeresztes 0 0
13. Mezőkövesd-Zsóry II. 0 0
14. MVSC 0 0
15. Nyékládháza 0 0
16. Sajóbábony 0 0
Góllövőlista