Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2021.07.24. szombat Kinga, Kincső
Főoldal » Lapszemle: Nagyon sokat tettek érte

Lapszemle: Nagyon sokat tettek érte

2008. december. 28. 20:15
A Borsod Online internetes portálon Nagyon sokat tettek érte címmel jelent meg cikk, amiben Tóth László vezetőedző értékelte az őszi idényt. Szó esik a bajnokságról, a Magyar Kupáról és a Liga Kupáról is.

 

A Borsod Online oldalon megjelent cikk:

Második helyen zárta az őszt a Bőcs KSC a labdarúgó NB II Keleti csoportjában.

Nagyon sokat tettek érte

A borsodi együttes teljesítményét okkal nevezhetjük parádésnak, hiszen Martisék a Ferencvárossal versengtek az őszi elsőségért, melyről végül a hajrában maradtak le. Mindemellett a BKSC a Magyar Kupában és a Ligakupában is szerepelt és szerepel, azaz igencsak sűrű őszt tudhattak maguk mögött. Tóth László edző arra a felvetésünkre, hogy a rajtnál mire számított a következőket mondta:
– Bíztam abban, hogy jók leszünk, hiszen a csapat nyolcvan százaléka együtt maradt, és a jól sikerült céligazolásaink mellett a saját nevelésű fiataljaink is beértek – mondta a tréner. – De azt nem gondoltam volna – már csak a két csapat költségvetése közötti óriási különbség miatt sem –, hogy épp a fővárosi zöld-fehérekkel leszünk harcban az elsőségért. Azonban a második hely ellenére is van hiányérzetem az ősz után. Gondolok itt arra, hogy amikor nyertünk, akkor egyértelműen jobbak voltunk ellenfeleinknél, viszont azokon a találkozókon, amikor nem szereztük meg a három pont többször a szerencse is elpártolt tőlünk, de remélem ezt tavasszal „visszakapjuk” Fortunától... Igazából nincs különösebb titka ennek a szereplésnek, hanem hosszú évek munkája érett be, és itt szeretném megköszönni minden segítőmnek a munkáját, hiszen mindezt tényleg igazi csapatként értük el. Sokat tettünk érte, hogy ez így alakuljon, nagyon régóta vártunk már erre kiugró eredményre.


A kupákban


A bajnokság mellett a Bőcs KSC mindkét hazai kupasorozatban is részt vett.

– A Magyar Kupában sikerült NB I-es ellenfelet, a Nyíregyházát búcsúztatnunk, és a tervünk is valóra vált, hiszen fogadni tudtuk az NB I egyik élcsapatát, az Újpestet. ők egyértelműen jobbak voltak a párharcban, de azt gondolom összességében az MK-ban sem vallottunk szégyent. A Ligakupát hasznos sorozatnak tartom, mert több fiatalunk is be tudott „igazi” tétmérkőzésen mutatkozni, és amíg volt esélyünk a továbbjutásra becsülettel harcoltunk, és még nincs vége, vár még ránk két találkozó.


Szép tavaszt

– A riválisaink jönnek hozzánk tavasszal, így elméletileg jobb a sorsolásunk, aztán majd a gyakorlat megmutatja, hogy valóban így lesz-e – mondta a folytatásról Tóth László. – Úgy gondolom, hogy ugyanennyi pont, de még több is benne lehet a csapatban, és akkor joggal bizakodhatunk a szép tavaszban is.


A kézisek is

A szakember még egy dolgot fontosnak tartott a bőcsi sportélettel kapcsolatban kiemelni: „Mint a sportbizottság elnöke nagyon büszke vagyok arra is, hogy a felnőtt női kézilabda csapatunk az NB I/B-ben, azaz a másodosztályban ugyancsak a második helyen zárta az őszt, és bízunk abban, hogy velünk együtt a következő bajnokságban a bajnoki címért fognak majd küzdeni” – mondta Tóth László.
 
 
(Fotó: Balázs Flórián , Forrás: www.boon.hu )
 

 


előző hír archivum 2008 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1