Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.04.21. vasárnap Konrád
Következő mérkőzés
Onga - Bőcs KSC Onga - Bőcs KSC
Onga - Bőcs KSC
25. forduló
2019.04.27. 17:00
Onga Sport Egyesület

Képek
Főoldal » Beharangozó a Ferencváros - Bőcs rangadó előtt

Beharangozó a Ferencváros - Bőcs rangadó előtt

2009. március. 13. 22:16
Már csak egyet kell aludni a nagy rangadó előtt. A szombat délutáni mérkőzés előtt Tóth László Borsod Onlinenak adott interjúját közöljük le honlapunkon. A cikk végén pedig a várható kezdőcsapatokat is olvashatják szurkolóink.

 

BOON: Egy esetleges 6-0-s, vagy 5-0-s vereséggel már elégedett lenne?

Tóth László: Azért nem vagyunk olyan szinten, mint a Tököl... Bárki ránéz a tabellára, láthatja, hogy nekünk harminchat pontunk van, a tökölieknek pedig hét, és mi ezt a pontmennyiséget nem az ónodi vásárban szedtük össze, hanem a csapat keményen megdolgozott érte. És még akár több pontunk is lehetne, de az ősszel picit balszerencsések voltunk. Persze, sokan azt mondják, pont mi ültünk a szerencse szárnyán, amivel én nem értek egyet, mert a szerencse is csak akkor működik, ha az ember tesz érte, és hosszabb távon a sikereket nem lehet pusztán a szerencsének betudni.

BOON: Valahogy fura elképzelni, hogy az Albert-stadionban lesz mondjuk 13-15 000 néző, míg Bőcsön még háromezren sem élnek. A „kicsi” bőcsi csapat ,,nagy” ferencvárosi kaland előtt...

Tóth László: A játékosoknak elsősorban mentálisan kell majd elviselniük a légkört, el fog válni, ki az, aki igazi sportember, akire mindez pozitív hatással lesz. Ismerem a játékosaimat, tudom, hogy ezen a téren erősek, csalódás lenne számomra, ha bebizonyosodna ennek az ellenkezője. A felfogásunk hasonló, a labdarúgásról ugyanúgy gondolkodnak, vagány gyerekek, és nem csak a pályán belül. Tehát én őszintén remélem, hogy jól fogjuk feldolgozni a minket érő impulzusokat.

BOON: Mivel készül, mit mond majd az öltözőben, egyáltalán milyen taktikára számíthatnak a Bőcs részéről a szurkolók?

Tóth László: Más kluboktól eltérően mi bevállalhatunk olyan dolgokat is, amiket máshol nem, például ha kikapunk, teszem azt nagyobb különbséggel, akkor nem rögtön az edzőváltás merül fel megoldásként. Ez a veszély nálunk nem fenyeget, hanem csináljuk tovább a dolgunkat, nyugodtan. Talán emiatt is mondhatom, hogy lehetünk bátrak az Üllői úton, ott, ahol egyfajta felsőbbrendűség-érzés van a levegőben. Ez van, ehhez hozzá kell szokni, nekünk és a játékosoknak azonban nem azzal kell foglalkozni, ami a pályán kívülről jön. Vannak nekünk is erényeink, a Ferencvárosnak is, amiket jól ismerünk. A két együttes kerete nyolcvan százalékban megegyezik azzal, amely ősszel Diósgyőrben szerepelt, s amikor nyertünk 2-1-re. Akkor sem futballozott le minket a Ferencváros, sőt, a helyzetek számát tekintve jobbak voltunk, miközben kapufákat is jegyeztünk. Azt hiszem, a Ferencváros jobban fél tőlünk, mint mi tőlük, ha netán vesztesen hagyjuk el a pályát, ráfoghatjuk, hogy ez a valóság, de ha ők kapnának ki, az egyenesen katasztrófa lenne. Nagy kérdés lesz szombaton, hogy az erőcsatárainkkal mire fog menni a hazai védelem, és hogy a mi jól fejelő hátvédjeinkkel miként fognak megbirkózni a hazai sztártámadók, Ferenczi és Shaw. Mindenesetre ne nagyon tegyenek fel pénzt ellenünk a szerencsejátékot szeretők.

BOON: Lehet, nem teljesen jó a hasonlat, de 1998 őszén a DFC játszott NB I-es bajnokit a Ferencváros otthonában, és a meccs előtt volt olyan nyilatkozat fővárosi részről, amely azt sugallta, hogy mit akart itt „ez a Diósgyőr”... És győztek Kulcsárék 4-3-ra...

Tóth László: Az egy picit dühít, hogy különböző csatornák, médiumok csak a Ferencvárossal foglalkoznak, minket egy szó erejéig sem említenek, mintha minden olyan egyértelmű lenne. Bízom benne, hogy a mérkőzés után egy más megvilágításba kerül csapatom. Lehet, túl optimista vagyok, de mégis ki higgyen a győzelemben, ha nem az edző? Azt gondolom, amennyiben kikapunk, akkor az nem fogja döntően befolyásolni a megítélésünket, de ha nyerünk, akkor megduplázódhat teljesítményünk értéke.

 

(Forrás: boon.hu)

 

Az NB1.hu internetes oldal is kikérdezte mindkét oldalt a mérkőzés előtt:

Csató Sándor (Ferencváros, pályaedző): - Biztos vagyok benne, hogy egy jó hangulatú találkozott fogunk vívni a Bőccsel. A hírek szerint sok néző látogatott majd ki a stadionba, így nekik is minél nagyobb örömet szeretnénk szerezni. Teljes mértékig meg vagyok győződve arról, hogy egy jó eredményt érünk majd el.


Tóth László (Bőcs): - Az elmúlt két évben mindig megtapsoltak minket az Üllői úton, de most előfordulhat, hogy szidnak majd minket. A játékosoknak is elmondom majd az öltözőben a találkozó előtt, hogy ezt pozitívumként kell felfogni, mivel már nívós ellenfélként tekintenek ránk. Minden labdarúgómnak a lehető legtöbbet kell kihoznia magából ahhoz, hogy egy jó eredményt tudjunk elérni.

A várható kezdőcsapatok:

Ferencváros: Holczer - Lowton, Dragóner, Balog Z., R. Wolfe - Fitos, Ashmore, Tóth B., Wedgbury - Shaw, Ferenczi.
Bőcs: Hamar Zs. - Koszó, Martis, Cséke, Szakszon - Ur, Irhás, Lipták, Molnár Zs. - Urbin, Bardi.

(Forrás: nb1.hu)

 

(Fotó: Balázs Flórián)  

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Ózdi FC 19 51
2. Bőcs 19 37
3. Bánhorváti-KBSC 19 36
4. BTE Felsőzsolca 20 33
5. Hidasnémeti VSC 18 33
6. Mezőkövesd Zsóry II. 19 27
7. Gesztely 19 27
8. Encs 19 25
9. Edelényi FC 19 24
10. Bogács Thermálfürdő 19 24
11. Bükkzsérc 19 23
12. Mád 19 15
13. Parasznya 20 12
14. Szerencs 20 5
15. Onga 0 0
Góllövőlista
Orosz Tamás18
Vadász Elek14
Banu Attila6
Kerekes Máté3
Molnár Zsolt3
Tóth Tamás3
Szegedi Zsolt2
Mertus Tamás1
Mida Attila1
Matesz Attila1
Macsó Szilárd1
Tóth Balázs1