Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.09.17. kedd Zsófia
Következő mérkőzés
Gönc - Bőcs KSC Gönc - Bőcs KSC
Gönc - Bőcs KSC
7. forduló
2019.09.22. 16:00
Gönc

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Beharangozó a Ferencváros - Bőcs rangadó előtt

Beharangozó a Ferencváros - Bőcs rangadó előtt

2009. március. 13. 22:16
Már csak egyet kell aludni a nagy rangadó előtt. A szombat délutáni mérkőzés előtt Tóth László Borsod Onlinenak adott interjúját közöljük le honlapunkon. A cikk végén pedig a várható kezdőcsapatokat is olvashatják szurkolóink.

 

BOON: Egy esetleges 6-0-s, vagy 5-0-s vereséggel már elégedett lenne?

Tóth László: Azért nem vagyunk olyan szinten, mint a Tököl... Bárki ránéz a tabellára, láthatja, hogy nekünk harminchat pontunk van, a tökölieknek pedig hét, és mi ezt a pontmennyiséget nem az ónodi vásárban szedtük össze, hanem a csapat keményen megdolgozott érte. És még akár több pontunk is lehetne, de az ősszel picit balszerencsések voltunk. Persze, sokan azt mondják, pont mi ültünk a szerencse szárnyán, amivel én nem értek egyet, mert a szerencse is csak akkor működik, ha az ember tesz érte, és hosszabb távon a sikereket nem lehet pusztán a szerencsének betudni.

BOON: Valahogy fura elképzelni, hogy az Albert-stadionban lesz mondjuk 13-15 000 néző, míg Bőcsön még háromezren sem élnek. A „kicsi” bőcsi csapat ,,nagy” ferencvárosi kaland előtt...

Tóth László: A játékosoknak elsősorban mentálisan kell majd elviselniük a légkört, el fog válni, ki az, aki igazi sportember, akire mindez pozitív hatással lesz. Ismerem a játékosaimat, tudom, hogy ezen a téren erősek, csalódás lenne számomra, ha bebizonyosodna ennek az ellenkezője. A felfogásunk hasonló, a labdarúgásról ugyanúgy gondolkodnak, vagány gyerekek, és nem csak a pályán belül. Tehát én őszintén remélem, hogy jól fogjuk feldolgozni a minket érő impulzusokat.

BOON: Mivel készül, mit mond majd az öltözőben, egyáltalán milyen taktikára számíthatnak a Bőcs részéről a szurkolók?

Tóth László: Más kluboktól eltérően mi bevállalhatunk olyan dolgokat is, amiket máshol nem, például ha kikapunk, teszem azt nagyobb különbséggel, akkor nem rögtön az edzőváltás merül fel megoldásként. Ez a veszély nálunk nem fenyeget, hanem csináljuk tovább a dolgunkat, nyugodtan. Talán emiatt is mondhatom, hogy lehetünk bátrak az Üllői úton, ott, ahol egyfajta felsőbbrendűség-érzés van a levegőben. Ez van, ehhez hozzá kell szokni, nekünk és a játékosoknak azonban nem azzal kell foglalkozni, ami a pályán kívülről jön. Vannak nekünk is erényeink, a Ferencvárosnak is, amiket jól ismerünk. A két együttes kerete nyolcvan százalékban megegyezik azzal, amely ősszel Diósgyőrben szerepelt, s amikor nyertünk 2-1-re. Akkor sem futballozott le minket a Ferencváros, sőt, a helyzetek számát tekintve jobbak voltunk, miközben kapufákat is jegyeztünk. Azt hiszem, a Ferencváros jobban fél tőlünk, mint mi tőlük, ha netán vesztesen hagyjuk el a pályát, ráfoghatjuk, hogy ez a valóság, de ha ők kapnának ki, az egyenesen katasztrófa lenne. Nagy kérdés lesz szombaton, hogy az erőcsatárainkkal mire fog menni a hazai védelem, és hogy a mi jól fejelő hátvédjeinkkel miként fognak megbirkózni a hazai sztártámadók, Ferenczi és Shaw. Mindenesetre ne nagyon tegyenek fel pénzt ellenünk a szerencsejátékot szeretők.

BOON: Lehet, nem teljesen jó a hasonlat, de 1998 őszén a DFC játszott NB I-es bajnokit a Ferencváros otthonában, és a meccs előtt volt olyan nyilatkozat fővárosi részről, amely azt sugallta, hogy mit akart itt „ez a Diósgyőr”... És győztek Kulcsárék 4-3-ra...

Tóth László: Az egy picit dühít, hogy különböző csatornák, médiumok csak a Ferencvárossal foglalkoznak, minket egy szó erejéig sem említenek, mintha minden olyan egyértelmű lenne. Bízom benne, hogy a mérkőzés után egy más megvilágításba kerül csapatom. Lehet, túl optimista vagyok, de mégis ki higgyen a győzelemben, ha nem az edző? Azt gondolom, amennyiben kikapunk, akkor az nem fogja döntően befolyásolni a megítélésünket, de ha nyerünk, akkor megduplázódhat teljesítményünk értéke.

 

(Forrás: boon.hu)

 

Az NB1.hu internetes oldal is kikérdezte mindkét oldalt a mérkőzés előtt:

Csató Sándor (Ferencváros, pályaedző): - Biztos vagyok benne, hogy egy jó hangulatú találkozott fogunk vívni a Bőccsel. A hírek szerint sok néző látogatott majd ki a stadionba, így nekik is minél nagyobb örömet szeretnénk szerezni. Teljes mértékig meg vagyok győződve arról, hogy egy jó eredményt érünk majd el.


Tóth László (Bőcs): - Az elmúlt két évben mindig megtapsoltak minket az Üllői úton, de most előfordulhat, hogy szidnak majd minket. A játékosoknak is elmondom majd az öltözőben a találkozó előtt, hogy ezt pozitívumként kell felfogni, mivel már nívós ellenfélként tekintenek ránk. Minden labdarúgómnak a lehető legtöbbet kell kihoznia magából ahhoz, hogy egy jó eredményt tudjunk elérni.

A várható kezdőcsapatok:

Ferencváros: Holczer - Lowton, Dragóner, Balog Z., R. Wolfe - Fitos, Ashmore, Tóth B., Wedgbury - Shaw, Ferenczi.
Bőcs: Hamar Zs. - Koszó, Martis, Cséke, Szakszon - Ur, Irhás, Lipták, Molnár Zs. - Urbin, Bardi.

(Forrás: nb1.hu)

 

(Fotó: Balázs Flórián)  

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Bánhorváti (KBSC) 0 0
2. Bőcs KSC 0 0
3. Bogács Termálfürdő 0 0
4. BTE Felsőzsolca 0 0
5. Cigánd SE 0 0
6. Edelényi FC 0 0
7. Encs VSC 0 0
8. Gesztely FCE 0 0
9. Gönc VSE 0 0
10. Hidasnémeti 0 0
11. Mád FC 0 0
12. Mezőkeresztes 0 0
13. Mezőkövesd-Zsóry II. 0 0
14. MVSC 0 0
15. Nyékládháza 0 0
16. Sajóbábony 0 0
Góllövőlista
Irhás Ignác2
Titkó Gergő1
Balázs László1
Vadász Elek1
Orosz Tamás1