Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.07.18. csütörtök Frigyes
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » Lapszemle: Bőcsi tanulság a nagyobb célok előtt

Lapszemle: Bőcsi tanulság a nagyobb célok előtt

2009. március. 17. 10:54
Borsod megyei legnézettebb internetes oldalán a Borsod Online portálon is foglalkoznak a hétvégi rangadóval. Tóth László vezetőedzőt kérdezték a hétvégéről.

 

A Borsod Online portálon megjelent interjú:

Szombaton több, mint tízezer ember ünnepelte a Ferencvárosi TC NB II-es labdarúgócsapatának bajnoki győzelmét. Azt a 4-1-es sikert, amit egy borsodi kis csapat, a zöld-fehérek nyakán loholó Bőcs KSC ellen értek el. A háromgólos különbségű győzelem, a bőcsiek edzője szerint túlzó, és bár összességében nincs ennyi a két együttes között, de ezen a napon számszerűségében ez jött ki, és ezzel nehéz lenne vitatkozni.

 

– Most is azt mondom, amit a meccs után: nem kikényszerített hibákból kaptuk a gólokat – jelentette ki Tóth László, a Bőcs KSC  szakvezetője. – Amennyiben a két belső védőnk tudásának a 60 százalékát nyújtja, és a kapusunk is bemutat néhány bravúrt, akkor szorosabb lett volna a meccs. Jó tudom, ez a tipikus esete annak, amikor valaki a vereséget magyarázza, de számomra nagy tanulságokkal szolgált ez a meccs. Ugyanis kiderült, hogy ha mi, a mostaninál is nagyobb célt tűzünk ki magunk elé, mondjuk a következő évad végén az NB I-be jutást, akkor néhány dologban változtatnunk kell. És ezek között szerepel a keret összetétele is. Mert azt kell, hogy mondjam: néhány játékosunkról kiderült szombaton, hogy alkalmatlan erre a szerepre, mentálisan nem képes megoldani a feladatot éles helyzetben. Ezért a nyártól csak olyan játékosok fogják alkotni a Bőcs keretét, akik elbírják a nagy feladat súlyát, és képesek is megbirkózni ezzel.


A kollégáról

Tóth Lászlót nem kellett kérdezni a Ferencvárosi TC csapatánál edzősködö angol szakemberről, Bobby Davidsonról, néhány megjegyzés kérdés nélkül is előtört a bőcsiek edzőjéből.

 

– Olvastam, hogy az angol tréner szerint nekem mit kellene tennem, hogy csak a saját csapatommal kellene foglalkoznom – mondta Tóth László. – Ez jól hangzik, és akár meg is fogadhatnám, ha csak a Bőcs szerepelne egyedül a bajnokságban. De mivel ellenfelek is vannak a pályán, így kénytelenek vagyunk néha a másik csapattal is foglalkozni. Mint sok kollégámnak, így nekem is egy picit furcsa az angol edző viselkedése, aki egy általa elképzelt rend megteremtésére törekszik, aminek a megvalósításához sok sikert kívánok neki. Azon meg csak „kívülállóként" csodálkozom, a magam kis világában, ami lehet, hogy nem is olyan kicsi, mert nem vagyok egyedül ezzel: annyi pénzből, abból a több száz millió forintból, amit a Ferencvárosnál elköltenek a labdarúgásra, milyen csapatot lehetne még csinálni, azon kívül, mint ami Bobby Davidsonnak sikerül.


A 11-esről

A második ferencvárosi gól büntetőből esett a szombati bajnokin, és természetesen erről is van véleménye Tóth Lászlónak.

– 11-es volt, semmi kétség – jelentette ki határozottan bőcsiek vezetőedzője. – A védőnk hozzáért ellenfeléhez, aki elesett, és a szabályok szerint ezért büntető jár. De azért valamit hagy jegyezzek meg: nekünk egy évben 22 ilyen esetünk van az ellenfél 16-osán belül, ha a szükség úgy hozná, ezt videón is meg tudnám mutatni annak, akit ez komolyan érdekel. A baj az, hogy egy évadban jó, ha egy vagy két ilyen eset után büntetőt ítélnek a javunkra, és őszintén szólva ez nem túl jó arány...
 
 
Egy korábbi cikkben kérdezték Tóth Lászlót az NB1-be szóló Licencről:
 
„Nem adtuk be a licenc kérelmet, aki már járt Bőcsön, az biztosan tudja hogy miért. Aki pedig nem, annak mondom: településünkön nincsenek meg a feltételei annak, és nem is tudnánk az előteremteni ebben az évben biztosan nem, hogy azok az infrastrukturális beruházásokat elvégezzük, amelyet a licenc szabályzat előír."
 
 
 

 

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Ózdi FC 25 63
2. Hidasnémeti VSC 25 48
3. Mezőkövesd Zsóry II. 26 45
4. Bánhorváti-KBSC 25 43
5. BTE Felsőzsolca 25 43
6. Bőcs 25 39
7. Edelényi FC 25 37
8. Gesztely 25 34
9. Bükkzsérc 25 33
10. Bogács Thermálfürdő 25 30
11. Encs 25 29
12. Mád 25 27
13. Parasznya 26 12
14. Szerencs 25 8
15. Onga 0 0
Góllövőlista
Orosz Tamás19
Vadász Elek15
Banu Attila8
Tóth Balázs4
Kerekes Máté3
Tóth Tamás3
Molnár Zsolt3
Mida Attila2
Szegedi Zsolt2
Matesz Attila1
Macsó Szilárd1
Mertus Tamás1