Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2019.07.18. csütörtök Frigyes
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Előző mérkőzés
Képek
Főoldal » A BKSC utolsó alapítótagja emlékszik vissza a kezdetekre

A BKSC utolsó alapítótagja emlékszik vissza a kezdetekre

2009. április. 06. 19:30
Id. Aradi Dezső az egyetlen játékos, aki a bőcsi foci alapításánál részt vett, sajnos az alapító tagok közül már csak ő maradt meg, hogy visszaemlékezzen a múltra.

 

Aradi Dezső február végén írta meg visszaemlékező gondolatait id. Nánási József, egykori csapattársa temetése után:

 

1935 évben Belsőbőcsön kezdte bontogatni szárnyait a labdarúgás. A csapat szervezésében Boncsér Pál és Zsámba Kálmán vállaltak oroszlánrészt. Akkori időben a szomszéd községekkel meghívásos alapon történt a játék. Visszaemlékezés alapján a következő játékosok űzték a zöld gyepen a labdát: Boncsér Pál,  Zsámba Kálmán, Kiss Barnabás, Szögedi István, Balázs Barnabás, Vámosi István, Oláh Andor, Zerzuh Zoltán, Terpák László, Lippai András, Nagy Barnabás.

A háború után újjá alakult a csapat melynek a szervezője Zsámba Kálmán volt. 1948 évtől csak fényképpel ellátott igazolványok alapján lehetett játszani. Ebben az évben az Észak-Magyarországi Labdarúgó Szövetsége állította ki és csak azok szerepelhettek akiknek az igazolványuk megvolt. Nagyszerű csapatot hozott össze Zsámba Kálmán, melynek ő is tagja volt. Ezt a csapatot Akkor úgy hívták aranylábú gyerekek. A nevét onnan kapta a csapat, hogy képesek voltunk, akár gyalog is elmenni szomszéd községbe és a gólokat belőni az ellenfél hálójába. Így lettünk aranylábú gyerekek. De szépek is voltak azok az évek, de régen is volt talán több mint 60 évvel ezelőtt. Az idő, hogy eljár, cserebogár sárga cserebogár...

Jelen pillanatban már tízen leadták a mezt, meg a futballcipőt, már nem játszanak tovább. Én maradtam egyedül, aki a pályára kijárok, de egy játszótársat sem találok. 2009. február 6-án Nánási József volt, aki szintén leadta az egész felszerelést. Ezekkel a szavakkal búcsúzott a futball pályától: szeretném még egyszer játszani az erőt, elfogyot, játszani már nem tudok. Befejezésül felsorolom a régi játszótársakat: Zsámba fivérek, a Dvorszki testvérek, Fodor Géza, Boncsér Lajos, Tarcsi Laci, Keresztesi Pista, Gadnai Albert, id. Nánási József, id. Aradi Dezső. Ebből a csapatból egyedül én maradtam, aki a labdarúgás történetét eseményét megírta a 11. számú játékos a bal szélső Aradi Dezső 85.évében.

 

Klubunk fontosnak tartja a Bőcsi foci múltját, ezért azon látogatóink, akik rendelkeznek a régi időkből fényképekkel, feljegyzésekkel, adatokkal, azok jelentkezzenek honlapunkon. A mai napon beindított régi időkből származó képgalériát a következő helyen érhetik el látogatóink:

 

Régi idők képei

 

 


Címkék: régi idők
előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
 
Tabella
hely csapat M pont
1. Ózdi FC 25 63
2. Hidasnémeti VSC 25 48
3. Mezőkövesd Zsóry II. 26 45
4. Bánhorváti-KBSC 25 43
5. BTE Felsőzsolca 25 43
6. Bőcs 25 39
7. Edelényi FC 25 37
8. Gesztely 25 34
9. Bükkzsérc 25 33
10. Bogács Thermálfürdő 25 30
11. Encs 25 29
12. Mád 25 27
13. Parasznya 26 12
14. Szerencs 25 8
15. Onga 0 0
Góllövőlista
Orosz Tamás19
Vadász Elek15
Banu Attila8
Tóth Balázs4
Kerekes Máté3
Tóth Tamás3
Molnár Zsolt3
Mida Attila2
Szegedi Zsolt2
Matesz Attila1
Macsó Szilárd1
Mertus Tamás1