Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2023.03.26. vasárnap Emánuel
Főoldal » Utánpótlás nevelés indul a női csapatnál

Utánpótlás nevelés indul a női csapatnál

2009. július. 02. 22:57
A 2008/2009-es szezonban megyei bajnokságot nyerő női együttesünknél Hideg László vezetőedző elmondta utánpótlás csapatot fognak létrehozni.

 

A Borsod Online internetes portálon nyilatkozott Hideg László a bajnokság után, a következő évi tervekről és a jövőről, ami az utánpótlás nevelést jelenti:

 A pontvadászatot először két évvel ezelőtt írták ki. A Hernád-partiak akkor másodikok voltak, a napokban pedig már bajnoki aranyérmüknek örülhettek.

– Ötödik esztendeje dolgozom a lányokkal – kezdte Hideg László, a gárda edzője. – Először teljesen amatőrként tornákon játszottunk, aztán amikor elindították a küzdelemsorozatot, úgy éreztük, hogy a mezőnyben a helyünk. Szereplésünket komolyan vettük, hetente két edzést tartottunk és minden meghívásnak eleget tettünk. Úgy gondoltuk, hogy játékba kell lendülnünk, rutint kell szereznünk, s nem is tévedtünk. Lányaink-asszonyaink kitettek magukért: majdnem minden tréningen megjelentek, élvezték a játékot, jó teljesítménnyel örvendeztettek meg. A tavaszi idényben egyébként sok nehézséggel néztünk szembe, a sérülések miatt egyik-másik találkozó elhalasztásán is gondolkodtunk. Aztán túljutottunk minden bajon és elégedetten dőlhettünk hátra.


Utánpótlás csapatot alakítanak

Hazai bajnoki meccseiket sporttelepük füves pályáján rendezték, idegenben azonban bitumenen és műfüvön is felléptek. Az idényt tizennégyen játszották végig, s mindenkinek bizalmat adtak. Hétszázötvenezres költségvetésükből fedezték kiadásaikat és most nem kell pótlólagos források után nézniük, ugyanis az NB II-es szereplést nem vállalták.
– Úgy döntöttünk, hogy a soron következő bajnokságot még a megyében játsszuk végig – folytatta Hideg László. – Továbbra is számítunk a helyben élő tagjainkra, valamint a környékbeli, ónodi, sajóládi és berzéki tehetségekre. Folytatjuk az építkezést, keretünket az általános iskolában tanuló legügyesebb lányokkal egészítjük ki, sőt hamarosan utánpótlás csapatot hívunk életre. Számunkra bíztató, hogy mögöttünk áll az önkormányzat és klubunk vezetése is. A női labdarúgás térségünkben egyre jobban izmosodik, reméljük, hogy újabb csapatok alakulnak és vállalnak majd bajnoki szereplést. A megyei szövetség odafigyel erre a műfajra, ezt támasztja alá az az örvendetes tény, hogy a közeljövőben már saját bizottságunk is lesz.

Az alapozást a jövő héten kezdik, s már kitűzték céljukat: a 2009/2010-es szezonban az 1-3. hely valamelyikét akarják megszerezni.

Germus Judit a legjobb

A csapat tagjai: Baranyi Barbara, Lipusz Ilona, Balázs Zsuzsanna, Szabó Mariann, Germus Judit, Havas Krisztina, Gorgyánné Lovász Ildikó, Tógyiné Szabó Márta, Györki Erika, Magyar Istvánné, Bristyán Richárdné, Pribékné Rajna Mariann, Soltész Linda, Rácz Anita. Az edzők szavazata alapján Germus Juditot választották a bajnokság legjobbjának. A házi góllövőlista élcsoportja, 13 gólos: Szabó Mariann. 11 gólos: Germus Judit, Balázs Zsuzsanna. 8 gólos: Tógyiné Szabó Márta.  

 

(Fotó: www.boon.hu)

 

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1
 


a title=