Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2021.12.01. szerda Elza
Főoldal » Utánpótlás nevelés indul a női csapatnál

Utánpótlás nevelés indul a női csapatnál

2009. július. 02. 22:57
A 2008/2009-es szezonban megyei bajnokságot nyerő női együttesünknél Hideg László vezetőedző elmondta utánpótlás csapatot fognak létrehozni.

 

A Borsod Online internetes portálon nyilatkozott Hideg László a bajnokság után, a következő évi tervekről és a jövőről, ami az utánpótlás nevelést jelenti:

 A pontvadászatot először két évvel ezelőtt írták ki. A Hernád-partiak akkor másodikok voltak, a napokban pedig már bajnoki aranyérmüknek örülhettek.

– Ötödik esztendeje dolgozom a lányokkal – kezdte Hideg László, a gárda edzője. – Először teljesen amatőrként tornákon játszottunk, aztán amikor elindították a küzdelemsorozatot, úgy éreztük, hogy a mezőnyben a helyünk. Szereplésünket komolyan vettük, hetente két edzést tartottunk és minden meghívásnak eleget tettünk. Úgy gondoltuk, hogy játékba kell lendülnünk, rutint kell szereznünk, s nem is tévedtünk. Lányaink-asszonyaink kitettek magukért: majdnem minden tréningen megjelentek, élvezték a játékot, jó teljesítménnyel örvendeztettek meg. A tavaszi idényben egyébként sok nehézséggel néztünk szembe, a sérülések miatt egyik-másik találkozó elhalasztásán is gondolkodtunk. Aztán túljutottunk minden bajon és elégedetten dőlhettünk hátra.


Utánpótlás csapatot alakítanak

Hazai bajnoki meccseiket sporttelepük füves pályáján rendezték, idegenben azonban bitumenen és műfüvön is felléptek. Az idényt tizennégyen játszották végig, s mindenkinek bizalmat adtak. Hétszázötvenezres költségvetésükből fedezték kiadásaikat és most nem kell pótlólagos források után nézniük, ugyanis az NB II-es szereplést nem vállalták.
– Úgy döntöttünk, hogy a soron következő bajnokságot még a megyében játsszuk végig – folytatta Hideg László. – Továbbra is számítunk a helyben élő tagjainkra, valamint a környékbeli, ónodi, sajóládi és berzéki tehetségekre. Folytatjuk az építkezést, keretünket az általános iskolában tanuló legügyesebb lányokkal egészítjük ki, sőt hamarosan utánpótlás csapatot hívunk életre. Számunkra bíztató, hogy mögöttünk áll az önkormányzat és klubunk vezetése is. A női labdarúgás térségünkben egyre jobban izmosodik, reméljük, hogy újabb csapatok alakulnak és vállalnak majd bajnoki szereplést. A megyei szövetség odafigyel erre a műfajra, ezt támasztja alá az az örvendetes tény, hogy a közeljövőben már saját bizottságunk is lesz.

Az alapozást a jövő héten kezdik, s már kitűzték céljukat: a 2009/2010-es szezonban az 1-3. hely valamelyikét akarják megszerezni.

Germus Judit a legjobb

A csapat tagjai: Baranyi Barbara, Lipusz Ilona, Balázs Zsuzsanna, Szabó Mariann, Germus Judit, Havas Krisztina, Gorgyánné Lovász Ildikó, Tógyiné Szabó Márta, Györki Erika, Magyar Istvánné, Bristyán Richárdné, Pribékné Rajna Mariann, Soltész Linda, Rácz Anita. Az edzők szavazata alapján Germus Juditot választották a bajnokság legjobbjának. A házi góllövőlista élcsoportja, 13 gólos: Szabó Mariann. 11 gólos: Germus Judit, Balázs Zsuzsanna. 8 gólos: Tógyiné Szabó Márta.  

 

(Fotó: www.boon.hu)

 

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1