Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2023.05.29. hétfő Magdolna
Főoldal » Az NBII. is részesülhet a közvetítési díjakból

Az NBII. is részesülhet a közvetítési díjakból

2009. július. 11. 11:59
Az MLSZ elnöksége két héttel ezelőtti ülésén bízta meg Kutasi Róbertet, a REAC klubigazgatóját, azzal, hogy tegyen javaslatot az NB II-es bizottság új összetételére és dolgozzon ki tervezetet a testület céljaival, tevékenységével kapcsolatban. A tervek között szerepel a közvetítési jogok igazságos elosztása is a másodosztály csapataira nézve.

 

Az MLSZ elnöksége két héttel ezelőtti ülésén bízta meg Kutasi Róbertet, a REAC klubigazgatóját, azzal, hogy - mivel Berki Krisztián együttese, a Ferencváros, és Bíró Péter csapata, a Lombard feljutott az élvonalba - tegyen javaslatot az NB II-es bizottság új összetételére és dolgozzon ki tervezetet a testület céljaival, tevékenységével kapcsolatban. Kutasi Róbert tegnap vázolta elképzeléseit a sportág elsőszámú irányító testületének tagjai előtt.
 
- Nagy örömmel fogadtam el a megbízatást, mert labdarúgásunk második vonala kissé el volt hanyagolva az utóbbi időben, én pedig sok szállal kötődöm az NB II-höz, és hiszem, hogy érdemes fejleszteni, időt, energiát áldozni rá - nyilatkozta honlapunknak Kutasi Róbert. - Sok lehetőség rejlik a másodosztályban, bízom abban, hogy ezeket ki is tudjuk használni.


- Kik lesznek a testület tagjai?

- Igyekeztem olyan személyeket választani, akik tudnak és akarnak is tenni ezért az osztályért. Megkerestem Tóth Dénest, a Szolnok klubigazgatóját, Mátyás Tibort, a BKV szakosztály-igazgatóját, valamint Vincze Andrást, a Nemzeti Sport labdarúgó rovatának vezetőjét, és mindhárman igent is mondtak. A bizottság még nem teljes, fel fogok kérni valakit, aki hajlandó időt és energiát áldozni a cél érdekében a Nyugati csoport képviselői közül, valamint fenntartunk egy helyet egy támogatónak, akinek segítségével értékesíthetjük majd az NB II nevét.


- Milyen célokat tűz ki a bizottság elé?

- Tennivaló van bőven… Kidolgozzuk a 2010-2011-es versenyrendszert, amelynek minden klubnak meg kell felelnie. Szeretnénk a lehető legjobban kihasználni a hosszú, több mint három hónapos téli szünetet, erre az időszakra ki akarunk találni valamilyen versenyeztetési lehetőséget. Ez lehet a két csoport válogatottjainak összecsapása, vagy kialakulhat egy összevont NB II-es gárda, amely akár a nemzetközi porondra is kiléphet. Szervezhetünk téli tornát is a másodosztályú klubok számára, a fontos az, hogy a lehető legtöbbször játszhassanak a futballisták.


- Az NB II-es grémium együttműködik majd az NB I-es testülettel?

- Természetesen, hiszen mindkét vonal fontos része a magyar labdarúgásnak. Most, hogy a tévés jogdíjakból komoly pénzek folynak majd be a magyar futballba, ki kell dolgozni egy igazságos elosztási rendszert, amelynek révén az NB II-es klubok is részesülnek a bevételből. Ez így igazságos, mert ebben az osztályban versenyez több élvonalbeli klub második együttese is, innen visznek el játékosokat, akikkel erősíthetnek az NB I-esek, tehát segítenünk kell egymást. 
 
 
(Forrás: www.mlsz.hu)
 
 

előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1
 


a title=