Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2023.06.08. csütörtök Medárd
Főoldal » Urbin és Szakszon a Keleti válogatott bő keretében

Urbin és Szakszon a Keleti válogatott bő keretében

2009. november. 16. 12:40
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége támogatta az NB II-es bizottság tervét arra vonatkozóan, hogy bemutatkozási, kiugrási lehetőséget kapjanak azok a huszonéves, fiatal magyar tehetségek, akik jelenleg a másodosztályban szerepelnek.

 

November 19-én a Pető Zoltán által vezetett Keleti csoport válogatottjának tagjai találkoznak Telkiben, majd egy héttel később Mátyus János irányításával a Nyugati csoport legjobbjai készülhetnek válogatottakhoz méltó módon a szövetség világszínvonalú edzőközpontjában. A Kelet-Nyugat rangadóra december 4-én, ugyancsak Telkiben kerül sor.
A mérkőzésre már csak a szakvezetők által kiválasztott legjobb 30 labdarúgó kap meghívást, majd ezt követően kialakul az NB II-es Ligaválogatott kerete, készen arra, hogy a játékosok akár a nemzetközi porondon is igazolják tehetségüket.

Kutasi Róbert, az NB II-es bizottság elnöke szerint az egész magyar futball profitálhat a második vonal fejlődéséből.

 

- Egészen bizonyos, hogy a másodosztályban is szerepelnek olyan futballisták, akik erősítést jelenthetnek az élvonalbeli csapatoknak, meggyőződésem, hogy a fiatal magyar játékosok jobb teljesítményre lehetnek képesek, mint jó néhány légiós - jelentette ki Kutasi Róbert. - Az NB II-es Ligaválogatott célja, hogy a korábban ugyancsak a másodosztályban feltűnt Vanczákhoz, Gerához vagy Torghelléhez hasonló tehetségek kerüljenek reflektorfénybe - ezért az a tervünk, hogy a Kelet-Nyugat mérkőzésre meghívjuk Telkibe a magyar futball tekintélyes alakjait, hiszem, hogy az ő szemük nem csal, jelenlétük motiváció mindenkinek. Érdekesség, hogy nem csak a játékosok kapnak óriási lehetőséget, hanem megpróbálunk esélyt adni az edzői pályán most induló, reményteljes szakembereknek: így bizonyíthat szakvezetőként két korábbi sokszoros válogatott futballista, Mátyus János és Pető Zoltán.


Pető Zoltán már ki is jelölte az első kiválasztó táborra a Keleti csoport válogatottjának keretét.

Kapusok: Verpecz (DVSC-DEAC), Sztankó (Vác)

Védők: Miklósvári (Cegléd), Szamosszegi (Makó), Kardos (DVSC-DEAC), Kapcsos (REAC), Ködöböcz (Vecsés), Makrai (BKV), Szakszon (Bőcs), Forró (MTK II) Hegedüs (Vác), Hevesi-Tóth (Szolnok), Szokol (Békéscsaba)

Középpályások: Menyhárt (Vecsés), Dancs (REAC), Kovács (Mezőkövesd), Kiss L. (Hajdúböszörmény), Spitzmüller (DVSC-DEAC), Ulviczki (Szolnok), Kiss T. (REAC) Pozsár (Békéscsaba), Rakonczai (Makó), Nagy T. (Vác), Selei (Cegléd), Arnócki (Hajdúböszörmény)

Csatárok: Balázs (Békéscsaba), Urbin (Bőcs), Fekete (Vác), Csehi (Szolnok), Bogdány (Mezőkövesd).

 

(Forrás: www.mlsz.hu)

 


Címkék: nb2, válogatott
előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1
 


a title=