Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2021.07.25. vasárnap Kristóf, Jakab
Főoldal » Dobogóhoz közel telel az U15-ös csapatunk

Dobogóhoz közel telel az U15-ös csapatunk

2009. december. 06. 21:00
U15-ös csapatunk a másodosztályú serdülő bajnokságban a negyedik helyen áll. Az őszi teljesítményről Zsiga Gyulát, a csapat edzőjét kérdeztük.

 

Elégedett-e a helyezéssel?

Azt hiszem, hogy reális a helyezésünk, mivel az első három helyezettől, ha jó mérkőzésen is, de vereséget szenvedtünk. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezek a csapatok több éve együtt játszanak és az NB1-es kölyök bajnokságokból érkeztek, ahol már hozzá szokhattak a gyors, agresszív játékhoz, és nem mellékesen csapatként funkcionáltak. Nekünk pedig minden évben új csapatot kellene építeni, mert nem rendelkezünk úgymond tiszta korosztályokkal, ezért is inkább az edzések nagy részében az egyéni képességek továbbfejlesztése volt a fő cél. Azokat a mérkőzéseket, ahol nem tudtunk csapatként felül kerekedni, az egyéni képességeknek köszönhetően sikerült pontokat szerezni (Eger, Ózd, DVSC), viszont amikor csapatként kellett volna többet hozzátenni a mérkőzéshez, mert az ellenfél is rendelkezett jó képességű labdarúgókkal (DVTK, Nyíregyháza, Kazincbarcika) sajnos törvényszerűek voltak a vereségek, az előbb említett okok miatt. Úgy gondolom, hogy a lehetőségekhez képest remekül teljesített a csapat, amihez csak gratulálni tudok a srácoknak.

Kiket emelne ki a csapatból?

Egy nagyon lelkes, fejlődni akaró társaságot sikerült összehozni, akik az elejétől kezdve vevőek voltak, minden elképzelésemre. Voltak akik többet, egyesek kevesebbet fejlődtek, de ez abból is adódhatott, hogy nem egyforma alappal érkeztek a játékosok. Nem szerettem volna senkit külön kiemelni, de mivel a felcsúti akadémia három srácot tesztelésre lehívott, őket ki kell emelnem, név szerint Ternyik Máté, Orosz Adrián, Nagy Máté. ők egész évben kimagaslóan teljesítettek. Ha már bele kezdtem Bodnár Márkot, Klemm Richárdot és Székely Ádámot is kiemelem, mert ők is átlagon felül teljesítettek több mérkőzésen. A többieknek voltak jó és kevésbé sikeres találkozói, de ha mindannyian ugyanilyen elszántsággal, alázattal folytatják az elkezdett munkát, akkor még nagyon sok szép élményt fognak a labdarúgástól kapni és valahol erről szól az egész ebben a korban.

Mikor kezdődik a felkészülés?

Január második felében kezdődnek a foglalkozások és itt ragadom meg az alkalmat, hogy minden játékosomnak, családjának és minden kedves bőcsi szurkolónak Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánjak.

 

U15-as aloldalunkon megtekintheti az idei szezon mérkőzéseit, játékosait és a tabellát: U15 aloldal 

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1