Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2022.08.15. hétfő Mária
Főoldal » Elkezdődött a felkészülés Bőcsön

Elkezdődött a felkészülés Bőcsön

2010. január. 07. 13:54
Január 6-án kezdte meg a felkészülést a Bőcs KSC felnőtt csapata. A személyi változásokról, igazolásokról és az alapozásról számolt be Zsiga Gyula.
 
Mint már szurkolóink tudják, Tóth László a DVTK NB1-es csapatánál lett sportigazgató, de ettől függetlenül Bőcsön klubmenedzserként tovább dolgozik. A szakvezetői posztot Zsiga Gyula  veszi át, akinek munkáját pályaedzőként Hideg László segíti.
 
Zsiga Gyula számolt be az eddigi eseményekről:

Mivel Tóth László klubmenedzser marad Bőcsön és a DVTK -nál is sportigazgató, így a két klub közötti kapcsolat erősebb lett, aminek csak örülni tudok.

A felkészülést hazai környezetben kezdtük el és mivel edzőtábort nem tervezünk, a helyi általános iskola tornatermében készülünk.  A csarnok naponta két-három órára a miénk, így akkor sem leszünk bajban, ha az edzőpályánkról esetleg nem sikerül letakarítani a havat. A programot egyébként is úgy állítottam össze, hogy az idő ne foghasson ki rajtunk. Sokat gyakorlunk majd a teremben, továbbá a mezőkövesdi és tiszaújvárosi műfüvön is.

Ha az alakulófélben lévő keretünkre tekintek, akkor nyugodtan várom az alapozást és a majdani rajtot. Játékosaink motiváltak, sok fiatal érkezett hozzánk: olyanok, akik már kinőtték az NB III-at és bizonyítani akarják, hogy az NB I-ben a helyük, s ehhez számukra a második vonalon át vezet az út. Eredeti célunk az volt, hogy az első hatban végezzünk, ez valóra váltható. Ha megfelelünk a település és a szurkolók elvárásainak, akkor Bőcsnek a tervezett átszervezés után is helye lesz az NB II-ben.

A szerdai első edzésünkön felkészítettem a fiúkat, hogy kemény munkára számíthatnak és megkértem őket, hogy az előttük álló hónapokban tegyenek meg mindent a bőcsi hagyományok folytatása érdekében. Nehéz a sorsolásunk, amely nem igérkezik könnyűnek: március elején Szolnokon kezdünk, majd az MTK tartalékcsapatát fogadjuk, a harmadik fordulóban Vácott lépünk pályára, aztán a Makót látjuk vendégül. A jó rajt mindig döntő. A keret tagjainak úgy kell a munkához állniuk, hogy két hónap múlva nyugodt lelkiismerettel futhassanak ki a zöld gyepre.

Zsiga Gyula beszámolt a játékos keret kialakításáról is:

Visszatért a csapathoz Siróczki és Zsarnai, akik ősszel Egerben szerepeltek kölcsönben. A DVTK-tól érkezik kölcsönbe Giák és Bokros. Rajtuk kívül legutóbb a Kaposvölgyében szereplő 23 éves védekező középpályás Szűcs Lászlót tudom említeni a próbajátékosok körében.

Mint már beszámoltunk róla távozott Bőcsről Stevica és Nagy Tamás korábbi klubjukhoz a Kazincbarcikához. Szilágyinak lejárt a kölcsönszerződése így ő visszatért Nyíregyházára. Szeles Szabolcs sorsa még nem dőlt el, de valószínűleg távozik, mint ahogy Menougong távozására is nagy esély van, őt a DVTK teszteli a napokban. Sajnos Szabó Ádám sérülése miatt kénytelen kihagynia a félévet.

Tegnap kiderült, hogy Szakszon Gábor is Bőcsön marad, ugyanis Tornyi Barnabás nem számít rá a DVTK -nál a tavaszi szezonban.

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 


előző hír archivum 2010 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1