Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2021.10.16. szombat Gál
Főoldal » Elkezdődött a felkészülés Bőcsön

Elkezdődött a felkészülés Bőcsön

2010. január. 07. 13:54
Január 6-án kezdte meg a felkészülést a Bőcs KSC felnőtt csapata. A személyi változásokról, igazolásokról és az alapozásról számolt be Zsiga Gyula.
 
Mint már szurkolóink tudják, Tóth László a DVTK NB1-es csapatánál lett sportigazgató, de ettől függetlenül Bőcsön klubmenedzserként tovább dolgozik. A szakvezetői posztot Zsiga Gyula  veszi át, akinek munkáját pályaedzőként Hideg László segíti.
 
Zsiga Gyula számolt be az eddigi eseményekről:

Mivel Tóth László klubmenedzser marad Bőcsön és a DVTK -nál is sportigazgató, így a két klub közötti kapcsolat erősebb lett, aminek csak örülni tudok.

A felkészülést hazai környezetben kezdtük el és mivel edzőtábort nem tervezünk, a helyi általános iskola tornatermében készülünk.  A csarnok naponta két-három órára a miénk, így akkor sem leszünk bajban, ha az edzőpályánkról esetleg nem sikerül letakarítani a havat. A programot egyébként is úgy állítottam össze, hogy az idő ne foghasson ki rajtunk. Sokat gyakorlunk majd a teremben, továbbá a mezőkövesdi és tiszaújvárosi műfüvön is.

Ha az alakulófélben lévő keretünkre tekintek, akkor nyugodtan várom az alapozást és a majdani rajtot. Játékosaink motiváltak, sok fiatal érkezett hozzánk: olyanok, akik már kinőtték az NB III-at és bizonyítani akarják, hogy az NB I-ben a helyük, s ehhez számukra a második vonalon át vezet az út. Eredeti célunk az volt, hogy az első hatban végezzünk, ez valóra váltható. Ha megfelelünk a település és a szurkolók elvárásainak, akkor Bőcsnek a tervezett átszervezés után is helye lesz az NB II-ben.

A szerdai első edzésünkön felkészítettem a fiúkat, hogy kemény munkára számíthatnak és megkértem őket, hogy az előttük álló hónapokban tegyenek meg mindent a bőcsi hagyományok folytatása érdekében. Nehéz a sorsolásunk, amely nem igérkezik könnyűnek: március elején Szolnokon kezdünk, majd az MTK tartalékcsapatát fogadjuk, a harmadik fordulóban Vácott lépünk pályára, aztán a Makót látjuk vendégül. A jó rajt mindig döntő. A keret tagjainak úgy kell a munkához állniuk, hogy két hónap múlva nyugodt lelkiismerettel futhassanak ki a zöld gyepre.

Zsiga Gyula beszámolt a játékos keret kialakításáról is:

Visszatért a csapathoz Siróczki és Zsarnai, akik ősszel Egerben szerepeltek kölcsönben. A DVTK-tól érkezik kölcsönbe Giák és Bokros. Rajtuk kívül legutóbb a Kaposvölgyében szereplő 23 éves védekező középpályás Szűcs Lászlót tudom említeni a próbajátékosok körében.

Mint már beszámoltunk róla távozott Bőcsről Stevica és Nagy Tamás korábbi klubjukhoz a Kazincbarcikához. Szilágyinak lejárt a kölcsönszerződése így ő visszatért Nyíregyházára. Szeles Szabolcs sorsa még nem dőlt el, de valószínűleg távozik, mint ahogy Menougong távozására is nagy esély van, őt a DVTK teszteli a napokban. Sajnos Szabó Ádám sérülése miatt kénytelen kihagynia a félévet.

Tegnap kiderült, hogy Szakszon Gábor is Bőcsön marad, ugyanis Tornyi Barnabás nem számít rá a DVTK -nál a tavaszi szezonban.

 

(Fotó: Balázs Flórián )

 


előző hír archivum 2010 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1