Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2021.06.13. vasárnap Antal, Anett
Főoldal » Olasz túra: Felejthetetlen élmény volt

Olasz túra: Felejthetetlen élmény volt

2010. július. 25. 23:22
Az olaszországi edzőtábor szervezéséről, a kint töltött időről és a Sampdoria elleni mérkőzésről is beszámolt Tóth László. A túráról készült képeket a galériában tekinthetik meg olvasóink.

 

Tóth László beszámolója az olaszországi útról:

Úgy sikerült elintéznünk ezt a túrát, hogy egyik jó barátom Gelei Károly, aki egy menedzser irodának dolgozik megkeresett, hogy van ez a lehetőség. Nem véletlenül a Bőcshöz fordult, tudta hogy hamar választ tudunk adni. Talán, ha nem ismernénk egymást, akkor sose jutottunk volna el egy ilyen táborba. Nagyon jó feltételeket kínáltak, a Sampdorianak kellett egy másodosztályú csapat, akivel egy felhozó mérkőzést tudnak játszani a Porto és az Espanyol mérkőzések előtt. Gyorsan átgondoltuk a dolgot, és mivel a csapatot tulajdonképpen 3 napig vendégül látták, kifizették mind az utazási költségeinket, mind pedig az ottartózkodásunk alatt felmerülő összes költséget, így gyakorlatilag semmibe nem került nekünk az út. Egy nagy élménnyel lettünk gazdagabbak ezáltal.

Festői környezetben találtuk magunkat, hihetetlen élményekben volt mindenkinek része. Az tudja átélni igazából, hogy milyen lehet egy ilyen környezetben készülni, aki már járt ilyen helyeken. Aki nem látja és nem tudja ezeket a dolgokat, nem is tudja mihez hasonlítani. Antonio Cassano illetve a többi sztár közelsége még közelibb volt, mint akár egy BL meccsen is mivel egy olyan helyen játszottunk velük, ahol az öltöző egymás mellett fél méterre volt. Tehát már a gyúrás is szinte testközelben történt meg. Nagyon közvetlenek, nagyon barátságosak voltak, ez nem csak annak volt tudhato, hogy a Koman Vladimir egy magyar játékos. Neki az első megmozdulása az volt, hogy bejött az öltözőbe és mindenkivel kezet fogott. Voltak régi ismerősei, itt nyilván a korábbi válogatott társaira gondolok, Sipos Tamás vagy Ur Laci vagy Ondó Jani, ők régóta ismerték egymást. Itt tényleg közvetlen volt a kapcsolat.

Ami tényleg nagyon nagy élmény volt, és úgy gondolom ami már több sport vezető fejében is megfordult, hogy már a felkészülési mérkőzést is olyan légkör vette körül ami megfoghatatlan. Karneváli hangulat volt, 50-100 vagy akár több száz lakókocsival érkeztek a szurkolók, tehát egyfajta életstílus itt a csapatot kísérni, és azért el kell mondani, hogy a Sampdoria népszerű csapat, de nyílván nem a legnépszerűbb Olaszországban. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet egy torinói, vagy Lázió vagy akár egy milánió klubnak a szurkolótábora, aki kíséri őket. Vannak videók és képek is a mérkőzésről, amiken látható, hogy milyen felhajtás veszi őket körül.

Nem vagyok egy depresszív tipus, de amikor hazaértem olyan furcsán éreztem magam, ez a három nap is annyira más hatással volt rám, hogy egyszerűen nem éreztem magam jól itthon. Ezek után, hogy a pályánk szinte használhatatlan, csodálatos pályán, csodálatos körülmények között, az Alpokban, összehasonlíthatatlan a magyar viszonyokkal. El kell, hogy mondjam, hogy nem biztos, hogy ez kizárólag az anyagiaktól függ, inkább hozzáállás kérdése. Ott egy heted nyolcad osztályú klubnál is olyan körülményeket teremtettek, hogy ezt akár kormányzati vagy szövetségi segítséggel nálunk is megvalósítható még az ötöd hatod osztályban is. Reméljük az elkövetkező 1-2-3 évben pozitív irányban lesz nálunk is ez a fejlesztés, az infrastruktúrát kell magasabb szintre hozni.
 
 
Az edzőtáborban csapatunk két felkészülési mérkőzést játszott:
 
Al Nassr - Bőcs 3-0 (1-0)
Castelrotto, 200 néző

Bőcs KSC I.félidő: Erdélyi (Hamar, 30.) - Bokros, Rubint, Sipos, Morhac - Jeremiás, Lipták, Ur, Vargic - Urbin, Lázár. I
Bőcs KSC I. félidő: Hamar (Homa, 70.) - Czirba, Rubint (Sipos, 60.), Bakos (Ur, 60.), Morhac (Bokros, 60.) - Siróczki, Lipták (Vargic, 60.), Jeremiás (Bakos, 60.), Zsarnai - Ondó, Lázár (Ternyik, 70.) Vezetőedző: Zsiga Gyula.

 
Sampdoria - Bőcs 4-0 (2-0)
Moena, 1200 néző
 
Bőcs KSC: Hamar Zs. (Erdélyi 43., Homa 80.) - Bokros, Sipos, Ur, Morhac - Rubint (Czirba, 65.) - Jeremiás (Siróczki, 55.), Vargic (Zsarnai, 55.), Lipták (Lázár 55., Ternyik 80.), Bakos - Urbin (Ondó, 55.). Vezetőedző: Zsiga Gyula.

Gólok: Koman (17., 25.), Cassano (32.), Foti (85.)
 
Az olaszországi edzőtáborban készített képeket Dendel Barna eljuttatta honlapunkhoz is így azok a képek 2010/2011 -es galériájában megtekinthetőek.
 

(Fotó: Dendel Barna)
 

 


előző hír archivum 2010 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1