Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2023.06.08. csütörtök Medárd
Főoldal » Zsiga Gyula értékelte az őszi szezont

Zsiga Gyula értékelte az őszi szezont

2010. november. 29. 18:38
A Borsod Online készített interjút Zsiga Gyulával, aki az őszi szezont értékelte. Vezetőedzőnk legfőképp arra tért ki, hogy idegenben játszottuk a hazai mérkőzéseket is.

 

Érdekes szezonon van túl a bőcsi labdarúgócsapat, ugyanis úgy tudták le az őszi idényt a Hernád-partiak, hogy egyetlen meccsüket sem a saját pályájukon rendezték meg, mind a 15 bajnokit a Bőcs táblán túl játszották. Azért, mert a szezon előtti árvíz tönkretette a bőcsi játékteret, és emiatt a pályát fel kellett újítani.

– Természetesen azt a szezon előtt is tudtuk, hogy jó darabig nem fogunk tudni itthon játszani, hiszen tényleg óriási károkat okozott az árvíz – mondta Zsiga Gyula, a Bőcs KSC edzője. – És azzal is tisztában voltunk, hogy nem csak a meccsek, hanem az edzések sem a megszokott módon, helyen lesznek megtartva. Nem mentségképpen, de az a véleményem, hogy tőlem tapasztaltabb, magasabban jegyzett edzőnek is nehéz feladat lett volna ennek a helyzetnek a kezelése. Megmondom őszintén: a nyitány előtt arra számítottam, hogy csak pár meccsre szól majd a távollétünk Bőcstől, bíztam benne, hogy a pályafelújítás egy picit gyorsabb ütemben történik majd, és talán a szezon végére visszatérhetünk, de sajnos nem így történt. Pedig azt gondolom, ha ez így lett volna, akkor most 5-6 ponttal több lenne a zsebünkben, és sokkal előkelőbb helyen állnánk a tabellán. De még egy picit visszakanyarodva a pályahelyzethez: sajnos, ez az edzések minőségének a rovására ment, hiszen a bőcsi tréningek során olyan játéktéren készültünk, amelyet rajtunk kívül további 5-6 együttes használt, és el lehet képzelni, hogy milyen állapotú volt az edzőpálya. A szezon vége felé már úgy terveztük meg az edzéseket, hogy előtte kimentünk az edzőpályára, megnéztük, hogy mekkora területen, hány négyzetméteren lehet gyakorolni, és ezen a szűkített játéktéren próbáltuk meg elvégezni azt a munkát, amit még lehetett. Ez viszont azzal járt, hogy a labdarúgók nem kapták meg azt a meccsszerű terhelést, amire szükségük lett volna, nem tudtunk mérkőzés szituációkat gyakorolni, és ezért nem tudtunk kellő sebességgel játszani a mérkőzéseken.

Arra a felvetésünkre, hogy ennek ellenére volt egy olyan időszak, amikor kifejezetten jól állt a bajnokságban a Bőcs, a tréner a következőket mondta:

– Ez nem a bajnokság elején volt, ugyanis akkor még csak kialakulóban volt a csapat kerete. Tulajdonképpen a DVTK elleni bajnoki előtt álltunk össze, az ezt megelőző napokban érkezett hozzánk négy erősítést jelentő labdarúgó. Az újakkal lendületbe jött a csapat, nyertünk Diósgyőrben, legyőztük – ugyancsak vendégként – az Újpest- és Debrecen tartalék együttesét. Szóval ekkor nem mutatkozott semmi jele annak, hogy jönnek még rosszabb idők is. De amikor Nyíregyházán kikaptunk, sajnos bekövetkezett egy törés, innen igazából nem tudtunk visszatalálni ahhoz a játékhoz, ami a zsinórban elért három győzelem során jellemezte a csapatot. Pedig megpróbáltunk mindent, nagy hangsúlyt kaptak az egyéni elbeszélgetések, de ennek sem lett igazán lett nagy eredménye. Néha úgy éreztem, hogy bennem több tűz van, mint a játékosokban, és el kell ismerjem, az az én felelősségem, hogy bennünk nem volt annyi, amennyi egy siker eléréséhez kellett volna. Pedig az edzéseken száz százalékos teljesítményt nyújtottak a labdarúgók, a bajnokikról viszont ezt nem lehet elmondani. Talán keményebben, szigorúbban kellett volna fellépnem... Sajnos, így utólag azt mondom, hogy kedvtelenné vált a csapat a sikertelen széria miatt, balszerencsés mérkőzéseket játszottunk, például a Barcika ellen már megnyertnek tűnő találkozón a 93. percben kaptuk az egyenlítő gólt.
A majdnem hazain nem

Érdekesség, hogy a kvázi hazai pályáján, Tiszaújvárosban, ahol pályaválasztóként az ellenfeleit fogadta a Bőcs KSC, hat meccset játszottak, de nyerniük egyetlen alkalommal sem sikerült.

– Nem volt semmi baj az ottani körülményekkel, de Tiszaújváros azért mégsem Bőcs, ezt tudták ellenfeleink is, akik sokkal bátrabban játszottak ellenünk, hiszen tulajdonképpen semleges helyszínen csaptunk össze hat együttessel – mondta Zsiga Gyula. – Nem mentségként mondom, de a teljességhez hozzá tartozik: volt egy olyan csapatrészünk, amelyikkel folyamatosan gondokkal küszködtünk. A középpályán és a csatársorban, ha kiesett egy ember, annak a helyére volt kit beállítani, sajnos, a védelemről ugyanez nem mondható el. Itt nagyon sokszor kellett változtatni, és szinte a szezon végig azon voltunk, hogy megtaláljuk az éppen a legjobbnak vélt hátsó alakzatot. De nem csak a védelemben akadtak gondok, a védekező játékunk egésze nem volt tökéletes, a középpályán is megcsúsztunk ezen a téren. Kapusunk a tavalyi évben szinte a hátán vitte a csapatot, ezen az őszön viszont csak az alapot, amennyit a többiek, annyit hozott ő is. Lehet, hogy az utolsó meccsekre inkább egy védekező típusú csapatot kellett volna összerakni, és most 3-4 döntetlennel többünk lenne, és ezzel együtt alapvetően más lenne a csapat megítélése, mint most. De én inkább a támadófocira szavaztam, hittem abban, hogy egy győzelemmel elindulunk felfelé.
 

(Forrás: www.boon.hu, Fotó: Balázs Flórián)

 


előző hír archivum 2010 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1
 


a title=