Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2021.09.18. szombat Diána
Főoldal » Zsiga Gyulát kérdezték az első helyről

Zsiga Gyulát kérdezték az első helyről

2020. október. 09. 13:57

A Borsod Online munkatársai a hétvégén első helyet megszerző Bőcs KSC labdarúgó csapatának vezetőedzőjét kérdezték a tervekről.

Vasárnapi, emődi győzelmének köszönhetően vezeti a megyei I. osztály táblázatát a Bőcs KSC labdarúgócsapata. Annak ellenére, hogy a Hernád-partiak egy összecsapással kevesebbet játszottak, ugyanis a 2. fordulóra kiírt, Sárospatak elleni idegenbeli meccsüket decemberre halasztották. Zsiga Gyula edző gárdájának statisztikájában jelenleg öt siker és két döntetlen szerepel, az eddigi riválisok még nem tudták megverni a zöld-sárgákat.

Nem volt csúcsfoci

A trénertől először azt kérdeztük, meglepő-e számára a veretlenség?

– Nem vártam, de természetesen örülök neki – válaszolta a szakember. – Azért nem egy olyan csapattal találkoztunk már, amely komoly játékerőt képvisel, ilyen a Cigánd, az Edelény vagy a Gesztely, éppen ezért mondhatom, bravúr, hogy eddig nem kaptunk ki. Most már mindenki azt nézi fél szemmel, hogy mikor botlunk meg, de bízom abban, hogy ezt a jó sorozatot minél tovább ki tudjuk tolni. A hét végén tudtuk, hogy ha győzünk Emődön, akkor az első helyre kerülünk, ez mindenképpen egy plusz motiváció volt a játékosoknak, akikben megvan az egészséges becsvágy. Vasárnap nem nyújtottunk csúcsfutballt, de azok talán még szebb sikerek, amikor gyengébb játékkal is megvan a három pont. Ez azt is mutatja, vannak olyan képességű labdarúgóink, akik elég kreatívak, akik egy-két villanással eldönthetnek meccseket. Az biztos, hogy a folytatásban is alázatosan kell futballoznunk, nem lekezelően hozzáállni egyik ellenfelünkhöz sem.

Beváltak az újak

Zsiga Gyula – aki 2017 tavaszán került vissza Bőcsre – hozzátette, a jelenlegi gárda gyakorlatilag két éve együtt van, a nyáron is csak három új igazolásuk volt, posztra, belső és szélső védő érkezett, továbbá egy támadó.

– A sikerekben szerepet játszik az egység és az, hogy egyelőre úgy néz ki, beválnak az új embereink – közölte a tréner, akivel ezután legnevesebb játékosáról ejtettünk szót. Arról az Irhás Ignácról, aki 2002-ben, 17 évesen debütált a BKSC-ben, és aki később 45 NB I.-es találkozón lépett pályára. – Igi 35 éves, még mindig jó fizikai állapotban van, végigküzdi a meccseket, remekel hétről hétre, gólokat szerez. Ő a csapatkapitány, ő mozgatja a csapatot, a jobb kezem, segít mindenben, civilben dolgozik, vállalkozó. Mellette még meg kell említenem a nálunk 76 NB II.-es mérkőzést letudó, de az NB III.-ban Tiszaújvárosban is szerepelt Gaál Gergőt. Ő 36 esztendős, éppen műtét előtt áll, rövidesen elvégzik, bízom abban, hogy tavasszal visszatér, az lesz nekünk az igazán nagy erősítés.

Szebbé teszik

A menetrendből, sorsolásból látszik, hogy a bőcsiek az utóbbi három összecsapásukat idegenben vívták.

– Ennek az volt az oka, hogy a centerpályánkon gyeppel kapcsolatos munkálatokat végeztek, és emiatt három hétig nem lehetett használni. Köszönjük ezúton is az edelényieknek, hogy belementek a pályaválasztó cserébe – közölte Zsiga Gyula. – Különben a hátsó pályát is újrafüvesítettük, most kezdték el használni

a gyerekek. A téli szünetben tervezik az egész épület felújítását kívül-belül, mindezt TAO-s forrásból. Próbáljuk minél szebbé tenni a létesítményt.

A szakemberrel való beszélgetés utolsó része az NB III.-ról szólt.

– Azt tudjuk, arról értesültünk, hogy Cigándon és Felsőzsolcán cél a felkerülés, nálunk egyelőre az az elképzelés, ezt beszéltük meg a nyáron, hogy végezzünk dobogós helyen – közölte Zsiga Gyula. – Az látszik, hogy a csapatban van erő és tudás, de ilyen esetben azt szokták mondani, várjuk meg, míg odaérünk ahhoz a bizonyos hídhoz… A tabella szoros, egy-két pont a különbség a csapatok között, kicsit még várni kell arra, hogy az erőviszonyokat tisztán lássuk. Egy feljutás sok összetevős, többek között van egy osztályozó is, és anyagilag is más kondíciókat kíván a harmadik vonal. De mindez még a jövő kérdése. Dolgozzunk, nyerjünk, aztán meglátjuk. Azt még fontos megjegyezni: jól érzem magam Bőcsön, örülök annak, hogy jó munkatársakkal, barátokkal dolgozhatok együtt.

(Forrás: Borsod Online)


Címkék: interjúk, lapszemle
előző hír archivum 2020 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1