Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2021.06.23. szerda Zoltán
Főoldal » Feloszlott az MLSZ

Feloszlott az MLSZ

2006. január. 03. 15:20
Úgy tűnik, január első napjai nem csupán új esztendőt, hanem igazi megújulást is jelentenek. Kedden ugyanis Horváth Cs. Attila és Nemes Ferenc lemondott MLSZ elnökségi tagságáról. Ez egyben azt is jelentette, hogy a szövetség vezető testülete hét főre olvadt, s így határozatképtelenné vált. Ezzel együtt az MLSZ elnökségének és elnökének mandátuma megszűnt. Tisztújító közgyűlést kell majd tartani, amelyen megválasztják az új elnököt és elnökséget.

Keddre Kisteleki István az MLL elnöke megbeszélésre hívta a megyei amatőr szövetségek vezetőit, - akik délelőtt egyébiránt az MLSZ elnökének tájékoztatóját is meghallgatták - hogy elemezzék a kialakult helyzetet. A megbeszélés után Kisteleki István, dr. Helmeczy László (a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség első embere), Horváth Cs. Attila (A Győr-Moson-Sopron megyei szövetség vezetője) és Mátyás Tibor (az MLL elnökségének tagja) tartott sajtótájékoztatót.

Kisteleki István elmondta, hogy az amatőrök és a profik tábora megállapodott abban, hogy összefogva dolgozik tovább a magyar futball felemelkedésének érdekében.

Ezután Horváth Cs. Attila kért szót, s beszámolt arról, hogy a közgyűlésen az amatőrök többsége arra kérte, ne mondjon le, amíg át nem látják a helyzetet. Akkor engedett az óhajnak, ám mára nyilvánvalóvá lett, hogy a helyzet tarthatatlanná vált. Ezért ő - valamint a kisebb szemműtétje miatt távol levő - Nemes Ferenc, a Fejér megyei szövetség elnöke lemond.

„Most végre nyugodt szívvel nézhetek a tükörbe. A jövő megmutatja majd, hogy ez volt a legjobb lépés, amit tehettem.” - fűzte szavaihoz Horváth Cs. Attila.

Ezután dr. Helmeczy László vette át a szót. A jogász ismertette a kialakult helyzetet: az alapszabály 26. §-ának értelmében abban az esetben, ha az elnökség létszáma hét főre csökken, az elnök és az elnökség mandátuma megszűnik. Három fős ad-hoc bizottság alakul, amely kitűzi majd a tisztújító közgyűlés időpontját. Az alapszabály értelmében a rendkívüli közgyűlés legkorábban január 20-ára hívható össze. Ekkor (egyszerű többséggel) választják meg a három tagú bizottságot, amely kitűzi majd a tisztújító közgyűlés idejét. Erre a legkorábban február végén kerülhet sor.

Az új elnökségbe az amatőrök és a profik egyaránt hét-hét tagot jelölnek majd. Az elnök személyére az amatőrök tehetnek javaslatot.

Ezután kérdések hangoztak el. Felmerült: Kisteleki István miként vélekedik arról, hogy Bozóky Imre vizsgálatot kívánt indítani, mert 40 millió forintot kért számon az MLL elnökén, ugyanis - Bozóky Imre szerint - azt Kisteleki István jogtalanul utaltatta át a Profi Liga Kft-től az MLL számlájára. Az elnök elmondta, hogy ez a pénz az MLL-nek járó kártérítés volt.

Szóba került az is, hogy az MLL elnöke mit szól ahhoz, hogy az MLSZ Gyárfás Tamást, az Úszószövetség elnökét kérte fel a 2012-es, közös horvát-magyar labdarúgó Európa-bajnoki pályázat szervezőbizottságának vezetésére. Kisteleki István elmondta, hogy üdvözli a kinevezést.
 

Címkék: közlemény
előző hír archivum 2006 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1