Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2022.06.25. szombat Vilmos
Főoldal » Lapszemle: Mi értelme volt az Üllői úti rangadónak?

Lapszemle: Mi értelme volt az Üllői úti rangadónak?

2009. március. 16. 22:36
A szombati bajnoki rangadó után a sporthirado.hu készített egy hosszabb interjút Tóth Lászlóval a Bőcs KSC vezetőedzőjével.

 

A sporthirado.hu internetes oldalon megjelent cikk:

Hiába nyert volna szombaton az Üllői úton a Bőcs a Ferencváros vendégeként a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban és érte volna be pontszámban a zöld-fehéreket, a Tóth László irányította gárda akkor sem harcolhatta volna ki a szezon végén az élvonalbeli feljutást, ha a bajnokság végéig még le is előzik riválisukat. A Keleti csoportból ugyanis csak a listavezető Ferencváros adta be az MLSZ-hez megadott határidőig – péntekig – licenc-kérelmét a 2009-2010-es élvonalbeli bajnokságra! De akkor mi értelme és tétje volt az Üllői úti rangadónak?

- Nem állunk azon a szinten, sem szakmailag, de még inkább anyagilag, hogy érettnek gondoljuk magunkat az élvonalra – nyilatkozta a sporthirado.hu-nak Tóth László, a bőcsiek vezetőedzője. – A szakmai részen ugyan még lehetne segíteni, de az is anyagiak függvénye. Pályánkon nincs világítás, így máshol kellene stadiont bérelnünk. Mondjuk a földrajzi közelség miatt a diósgyőri pálya adná magát, de ezek akkor is csak rózsaszín álmok. A szombati vereséggel viszont elszálltak az elméleti esélyeink is arra, hogy feljussunk. Ettől a Fraditól már nem vesznek el olyan sok pontot a riválisok, hogy meg tudjuk előzni őket.


- És ha mégis?

 

- Akkor az merőben új szituáció lenne. A bajnokság végén futnánk néhány tiszteletkört, születnének gyors döntések, megkérdeznék az MLSZ-ben, hogy van-e lehetőség egyáltalán az utólagos nevezésre.


- Nem lett volna tisztább és sportszerűbb, ha a többi csapathoz hasonlóan már most beadják a licenckérelmet?

 

- De, világos, hogy az lett volna. Viszont a mi költségvetésünk olyan szűkre szabott, hogy az a közel félmillió forint is nagyon, hangsúlyozom, nagyon hiányozna belőle, amennyit pénteken ehhez ki kellett volna fizetnünk. Előre, humbugra. Ezt mi nem engedhetjük meg maguknak.

- Tegyük fel: kiharcolják a feljutást, megvan az engedély, vállalnák a részvételt?

 

- Megpróbálnánk elindulni. Ha egy évről is lenne szó, belevágnánk. Akkor már tényleg nem hátrálhatnánk meg.


- Lenne rá pénz, a mostani költségvetésnél lényegesen több pénz?


- Mivel elvi dolgokról beszélgetünk, fogalmam sincs.

 

- Az eddigi sikerek és tisztes helytállás nem eredményezett a költségvetésben is előrelépést? Nincs olyan szponzorációs ígéret, amely a feljutás estén valósulna meg?

 

 

- Nincs. Szerény körülmények között működünk, hasonló büdzsével üzemelünk évek óta, de a riválisok többsége is hozzánk hasonló cipőt hord. Sőt, ha azt veszem, hogy közben az árak csak emelkednek, akkor még azt is kell mondjam: évek óta spórolni kényszerülünk, húzni a nadrágszíjon ahol csak lehet. És sokszor már ott is, ahol nem annyira. A jó szereplést nem sikerült jó pénzre váltanunk. Sőt, mindez gonddal, igaz kellemes gonddal is jár, hiszen a győzelmi prémiumok miatt még a kiadás is nőtt. Mondom, nem értünk még meg az élvonalra, elsősorban anyagilag nem. A mi szintünkön már az ezüstérem is megegyezne egy bajnoki arannyal. Az aranyérem meg nem jelentene automatikus feljutást.
 
- Volt már rá példa, hogy a feljutást valamelyik csapat forintra váltotta: így maradhatott 2001 nyarán élvonalbeli a Debrecen, amely a BKV-tól vette meg a lehetőséget. Ebből nem próbálják meg kiegészíteni a klub költségvetését?


- Amúgy az ötlet és a motivációs tényező nem rossz, ugye másnak is az eszébe jutott, de éppen ezt kivédve erre már nincs lehetőség. Amennyiben valamelyik első helyen végzett nem él feljutási jogával, akkor a két másodosztályú csoport két másodikja játszik egymással oda-visszavágós alapon. De azt hiszem, ennek a lehetőségnek a veszélye senkit sem fenyeget.


- ősszel a diósgyőri vendégségben pályaválasztóként 2-1-re legyőzték a Ferencvárost – a zöld-fehérek mérlegét az az egyetlen vereség csúfítja a szezonban –, az Üllői úti visszavágón viszont simán kikaptak 4-1-re. A végeredmény már a szünetre kialakult. Azért a szakmai vonalon is lenne még mit javítaniuk…


- Kishitűen és megilletődötten léptünk pályára, a házigazdák góljait óriási védelmi hibák előzték meg nálunk középen. Azóta visszanéztem a mérkőzést, teniszből átvett szakszóval élve nem voltak kikényszerített hibák. Sablonos, esetleges helyzetek voltak, amiket kihasználtak a ferencvárosiak. Bevallom őszintén, többet vártam a Fraditól.


- A sportnapilapban tett, mérkőzés utáni nyilatkozatában viszont dicsérő szavakkal illette a Ferencvárost, mondván nincs ellenfelük a zöldeknek a másodosztályban. Igaz, ezt a kijelentését Bobby Davidson, az Üllői útiak menedzsere „egyszerű provokációnak” minősítette. Miért provokálja a listavezetőt? Nem elég önöknek, hogy kikaptak tőlük három góllal?


- Mit ne mondjak: eléggé felhúztam magam az angol szakember nyilatkozatán! Nem tudom, miért kell összeesküvést keresni ott a szavakban, amikor nincs ott semmi, hiszen erre semmilyen okot nem adtam! Egyszerűen elmondtam a véleményemet szakmailag. Mégis, mit kellett volna mondanom? Hogy majd ez vagy az a csapat jól elveri őket, és így megelőzhetjük őket a tabellán? Ez nonszensz! Ilyen nincs! Ez a Fradi soha nem veszít már annyi pontot, hogy bárki megelőzze őket. Azzal viszont egyetértek Davidsonnal, hogy mindenki foglalkozzon a saját csapatával. Csak azt nem értem és tudom elfogadni, hogy miért viselkedik így a magyar edzőkkel szemben – korábban Révész Attilával is volt konfliktusa –, miért ennyire pökhendi? őt odaültették annak a csapatnak a kispadjára, amely nagyságrendileg 800-850 millió forintból működik egy évben. Csak összehasonlításképpen álljon itt: nekünk 55 millió forint áll ez idő alatt a rendelkezésünkre. Írásba adom bárkinek: komoly összeget nem merne feltenni ellenünk saját csapata győzelmére, ha zárt kapuk mögött, semleges helyszínen mérkőznénk meg egymással! Tényleg olyan nagy dolog ilyen háttérrel ebben a bajnokságban aranyérmesnek lenni, de állítom, ez a csapat több edzővel, akár magyar profi licences edzővel a kispadon bajnokságot nyerne. Sőt, jobb lenne a csapat is. Szerintem ugyanis a zöld-fehéreknél a fél csapat nem volt olyan pszichés állapotban, mint az enyémek kivétel nélkül a második félidőben. Nagy a körítés, nagy a felhajtás körülöttük a szurkolók és a média részéről, de most személyesen, testközelből látva őket megállapíthattam: nagyobb a füstjük, mint a lángjuk. Nem értem, hogy tarthat ott a világ futballja, hogy egy Bobby Davidson egy bőcsi edzőt és egy bőcsi csapatot szakmai véleményez, miért nem Milan-edzőként teszi ezt meg a Werderrel szemben?! Mi szüksége van arra, hogy kiforgassa a szavaimat? Nem tudom, de nem is akarom tudni. És részemről itt befejezettnek is veszem az egészet!


- A csapatra viszont még vár tizenhárom ellenfél és forduló a bajnokságban. Céljuk?


- Egyértelmű: minél előrébb végeznie a tabellán. Bár, még az is lehet, már most elkezdjük építeni a jövőt, néhány fiatalnak több lehetőséget kapok – még azon az áron is, hogy megelőz minket a DVSC-DEAC –, hogyha anyagilag előre tudunk lépni, akkor a szakmai részt a gazdasági mögé tudjuk tenni.

 

(Forrás: www.sporthirado.hu , Fotó: Balázs Flórián)

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Hidasnémeti 30 77
2. BTE Felsőzsolca 30 73
3. Gesztely 30 68
4. Bőcs KSC 30 67
5. Cigánd SE 30 58
6. Edelény-Borsodszer 30 55
7. Encs VSC 30 48
8. Bánhorváti 30 47
9. MVSC 30 45
10. Aszaló SE 30 41
11. Emőd 30 30
12. Mezőkeresztes 30 30
13. Nyékládháza 30 23
14. Abaújszántó 30 19
15. Mád 30 10
16. Sárospatak 30 9
Góllövőlista
Szabó Zsolt12
Orosz Tamás12
Titkó Gergő11
Lakatos László8
Irhás Ignác7
Tóth Tamás4
Kerekes Máté3
Pataki Gergő1
El-Sherif Omar1
Nyírcsák Gábor1