Bőcs KSC hivatalos honlapja - Bőcs, foci, utánpótlás, képek

2021.09.20. hétfő Friderika
Főoldal » Lapszemle: Bőcsi tanulság a nagyobb célok előtt

Lapszemle: Bőcsi tanulság a nagyobb célok előtt

2009. március. 17. 10:54
Borsod megyei legnézettebb internetes oldalán a Borsod Online portálon is foglalkoznak a hétvégi rangadóval. Tóth László vezetőedzőt kérdezték a hétvégéről.

 

A Borsod Online portálon megjelent interjú:

Szombaton több, mint tízezer ember ünnepelte a Ferencvárosi TC NB II-es labdarúgócsapatának bajnoki győzelmét. Azt a 4-1-es sikert, amit egy borsodi kis csapat, a zöld-fehérek nyakán loholó Bőcs KSC ellen értek el. A háromgólos különbségű győzelem, a bőcsiek edzője szerint túlzó, és bár összességében nincs ennyi a két együttes között, de ezen a napon számszerűségében ez jött ki, és ezzel nehéz lenne vitatkozni.

 

– Most is azt mondom, amit a meccs után: nem kikényszerített hibákból kaptuk a gólokat – jelentette ki Tóth László, a Bőcs KSC  szakvezetője. – Amennyiben a két belső védőnk tudásának a 60 százalékát nyújtja, és a kapusunk is bemutat néhány bravúrt, akkor szorosabb lett volna a meccs. Jó tudom, ez a tipikus esete annak, amikor valaki a vereséget magyarázza, de számomra nagy tanulságokkal szolgált ez a meccs. Ugyanis kiderült, hogy ha mi, a mostaninál is nagyobb célt tűzünk ki magunk elé, mondjuk a következő évad végén az NB I-be jutást, akkor néhány dologban változtatnunk kell. És ezek között szerepel a keret összetétele is. Mert azt kell, hogy mondjam: néhány játékosunkról kiderült szombaton, hogy alkalmatlan erre a szerepre, mentálisan nem képes megoldani a feladatot éles helyzetben. Ezért a nyártól csak olyan játékosok fogják alkotni a Bőcs keretét, akik elbírják a nagy feladat súlyát, és képesek is megbirkózni ezzel.


A kollégáról

Tóth Lászlót nem kellett kérdezni a Ferencvárosi TC csapatánál edzősködö angol szakemberről, Bobby Davidsonról, néhány megjegyzés kérdés nélkül is előtört a bőcsiek edzőjéből.

 

– Olvastam, hogy az angol tréner szerint nekem mit kellene tennem, hogy csak a saját csapatommal kellene foglalkoznom – mondta Tóth László. – Ez jól hangzik, és akár meg is fogadhatnám, ha csak a Bőcs szerepelne egyedül a bajnokságban. De mivel ellenfelek is vannak a pályán, így kénytelenek vagyunk néha a másik csapattal is foglalkozni. Mint sok kollégámnak, így nekem is egy picit furcsa az angol edző viselkedése, aki egy általa elképzelt rend megteremtésére törekszik, aminek a megvalósításához sok sikert kívánok neki. Azon meg csak „kívülállóként" csodálkozom, a magam kis világában, ami lehet, hogy nem is olyan kicsi, mert nem vagyok egyedül ezzel: annyi pénzből, abból a több száz millió forintból, amit a Ferencvárosnál elköltenek a labdarúgásra, milyen csapatot lehetne még csinálni, azon kívül, mint ami Bobby Davidsonnak sikerül.


A 11-esről

A második ferencvárosi gól büntetőből esett a szombati bajnokin, és természetesen erről is van véleménye Tóth Lászlónak.

– 11-es volt, semmi kétség – jelentette ki határozottan bőcsiek vezetőedzője. – A védőnk hozzáért ellenfeléhez, aki elesett, és a szabályok szerint ezért büntető jár. De azért valamit hagy jegyezzek meg: nekünk egy évben 22 ilyen esetünk van az ellenfél 16-osán belül, ha a szükség úgy hozná, ezt videón is meg tudnám mutatni annak, akit ez komolyan érdekel. A baj az, hogy egy évadban jó, ha egy vagy két ilyen eset után büntetőt ítélnek a javunkra, és őszintén szólva ez nem túl jó arány...
 
 
Egy korábbi cikkben kérdezték Tóth Lászlót az NB1-be szóló Licencről:
 
„Nem adtuk be a licenc kérelmet, aki már járt Bőcsön, az biztosan tudja hogy miért. Aki pedig nem, annak mondom: településünkön nincsenek meg a feltételei annak, és nem is tudnánk az előteremteni ebben az évben biztosan nem, hogy azok az infrastrukturális beruházásokat elvégezzük, amelyet a licenc szabályzat előír."
 
 
 

 

 


előző hír archivum 2009 következőKapcsolódó cikkek:
Következő mérkőzés
Bőcs KSC
szünet

Tabella
hely csapat M pont
1. Gesztely 13 31
2. BTE Felsőzsolca 13 29
3. Cigánd SE 13 27
4. Hidasnémeti 13 26
5. MVSC 13 24
6. Edelény-Borsodszer 13 24
7. Bőcs KSC 11 23
8. Bánhorváti 12 19
9. Aszaló SE 13 18
10. Encs VSC 13 16
11. Emőd 13 14
12. Mezőkeresztes 13 13
13. Nyékládháza 12 10
14. Abaújszántó 12 9
15. Mád 12 7
16. Sárospatak 11 0
Góllövőlista
Orosz Tamás11
Titkó Gergő6
Szabó Zsolt5
Irhás Ignác2
Kerekes Máté1
Nyírcsák Gábor1
El-Sherif Omar1
Tóth Tamás1
Lakatos László1